zaterdag 8 oktober 2011

ik moet iets bekennen....

HandwerkenZonderGrenzen, Selvedge,

Cloth,Paper&Scissors, QuiltingArts...

Ik heb een tijdschriften tik. Handwerk- (allerlei technieken) en  woonbladen - Nederlands, Engels, Duits mag ook, het maakt niet uit.
Flow, Ariadne atHome, VTWonen, landleven, Noorderland, Herenhuis.. in de bieb hebben we van voor het grijpen.
De vakantiegangers brachten deze bladen mee. Genieten geblazen!


En kijk, een interessant artikel in d e Country Living, over het oogsten van hazelnoten en de verwerking ervan. Ik heb dit jaar in groenranden van de stad ook heel veel hazelnoten geraapt. Elk najaar kijk ik er naaruit . Dit jaar was het een grote oogst. Ik laat ze drogen en dan lekker kraken.


Andere vakantiegangers maakten me blij met Scandinavische bladen. Ik had gezegd, dat oude bladen nét zo welkom zijn. En ja, ergens onderweg lag een stapeltje "Sköna Hem" met een "gratis" briefje erop. En dat er dan een familielid zo trouwhartig een stapeltje voor mij in de rugzak meedraagt ... kijk, dat is ware liefde!
Action Man kent mijn tijdschriftentic langzamerhand goed, maar hij trekt een lijn, als ik op zaterdag treuzel bij een doos met oud papier.... (je weet nooit wat erin zit). Twee jaar geleden vond ik een jaargang oude Selvedge op de Weefmarkt in Hoorn. Met lamme armen van het sjouwen bij de auto! Maar..., wat was ik er blij mee. Prachtig uitgevoerd Engels blad over alles wat met textiel te maken heeft.
En.. ken je de bladen van Stampington? Allemaal even leuk/interessant/inspirerend!

3 opmerkingen:

 1. Je bent niet de enige hoor! Country Living koop ik al jaaaaren en ik heb een vreselijke stapel die niet weg mag! Een nieuw tijdschrift is Mooly Makes. Dat lijkt me erg leuk, maar tot nu toe heeft nog niemeand het voor me mee kunnen nemen uit Engeland. En een abonnement in Nederland is erg duur en dan weet je nog niet of het blad het een jaar volhoudt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een abonnement op Vakre Hjem kon ik niet laten.
  Verder probeer ik me in te houden, wat soms wel moeilijk is. Het scheelt dat er tegenwoordig ook veel op internet te zien is en dat neemt minder ruimte in, want de bladen die ik koop bewaar ik zo lang mogelijk en dat neemt wel veel ruimte in beslag. Wel zijn er de laatste tijd een aantal mooie boeken bij gekomen.
  Leuke link van Stampington.
  Veel plezier met het neuzen in de bladen.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen