zondag 25 oktober 2009

Nederland Leest 2011 -Oeroeg

Na de Kinderboekenweek met alle gezelligheid die daarbij hoort, was het de Week van de Geschiedenis. We kregen een vlag, posters en een grote stapel kranten. In de krant wordt extra uitleg gegeven voer de achtergrond van het thema: "Oorlog en Vrede". Ook de opsomming van de landelijke activiteiten gaf een goed oveerzicht van alle mogelijkheiden voor uitstapjes in de herfstvakantie. Snel een tafel ingericht en boeken erbij gezocht. Zoiets kost niet eens veel tijd en het maakt de bibliotheek levendig.
Donderdag begon het inrichten voor Nederland Leest. Collega heeft op de volwassenenafdeling de tafels met nieuwe boeken verzet,zodat er een lange wand vrijkwam. Ideaal voor de posters over Hella Haase.

Ze heeft ons boekenbankje ervoor gezet met alle boeken, die we van Hela Haasse hebben. In de uitlening is het merkbaar, dat er flink  gekeken en gelezen werd.

Beneden is een tafel, waar "Oeroeg" klaar staat, boekenlegger erin.. Ziet er goed uit. Beide stagiaires krijgen een bibliotheek t-shirt aan en delen bijpassende traktatie uit. We hebben flink wat spekkoek gekregen, dus er is voldoende.Geen opmerkingen:

Een reactie posten