dinsdag 23 juni 2009

Vakantie in Noorwegen 4

Als laatste brachten we een paar dagen door in Stavanger. Nxe9t zo gezellig als Bergen, maar minder rommelig en druk. Het centrum ligt ook hier om de havenkom heen. Daar vind je dan ook de ferries en de mooiste jachten. Een speciale plek hebben hier de cruise-schepen. Elke dag is er wel eentje en vaak zelfs meerdere. Als je dan getrouwd bent met een man, die in dienst was bij de Marine, dan is dit het belangrijkste gedeelte van de stad....

Cruiseschip_in_stavanger Kijk, dat bedoel ik nu... Daar ga je toch snel op af? Vier bussen stonden klaar voor de passagiers, die voor een excursie ingeschreven hadden. Bovendien nog twee ferries, voor een dagtocht naar Lysebotn, om onder de Prekestoel door te varen. Onderaan het gangboord stond het echtpaar Viking klaar om met elke passagier op de foto te gaan. Zie je bovenaan  op de foto, links van de gele pijp, ook nog de glijbaan van het zwembad? Later op de dag zagen we haar weer vertrekken. Helemaal op eigen kracht, daar komt geen sleper aan te pas.

Op_naar_de_volgende_haven

Ook Stavanger heeft een oude wijk met mooie houten huizen. Smalle straatjes met kinderkopjes geplaveid en overal bloeiende planten in de tuintjes.

Dsc02937 Dat heeft veel onderhoud nodig! Je kon zien, dat het regelmatig moet gebeuren. Bij een paar huizen bladderde de verf en zag ik kromgetrokken planken. In Stavanger is het oude gedeelte veel minder toeristisch. Het is wel minder oud als Bryggen.

Naast de havenkom werd hard gewerkt aan de aanleg van een stadion voor het Wereldtournooi Beachvolleybal. Het is zo groot, dat het gedeelteijk op een ponton staat. In de straat erheen werd een hele lange zandbak gemaakt, goed voor veel spannende wedstrijden.

Stadion_beach_volleyball

Geen opmerkingen:

Een reactie posten