vrijdag 19 september 2014

Mistige morgen

Vanmorgen waarschuwde Piet Paulusma  op Omrop Fryslan voor mist in het hele land. Gelukkig hoeven wij vanmorgen nergens heen - er staat alleen een wandeling op het programma. Het is zo prachtig - nog geen vijf minuten van huis en helemaal in het groen.

We gaan even naar de Snekerstraat, daar is  Us Heit gevestigd, Ze zitten in de oude praktijkgebouwen van de vroegere School voor Levensmiddelentechnologie. Begonnen met het stoken van wisky, is er nu ook Fries bier in het assortiment. Vorig jaar ontstond het idee om ook zelf hop te kweken om zo alle ingrediënten uit de omgeving te gebruiken.Er is een hoptuin aangelegd: hoge rekken waar de plant bij op geleid wordt. Nu is de pluk in volle gang, tijd om een kijkje te nemen.

Binnenkort maar eens langs voor een rondleiding....

5 opmerkingen:

 1. Wat leuk die hop! Het is de enige klimplant die de strenge winters bij ons overleeft. Dit omdat hij ondergronds overleeft en bovengronds elk jaar toch afsterft.
  Fijn weekend,
  Gon

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie sfeerplaatjes van de mist en wat leuk die hop!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wonderlijk hoe hoog de hop weer groeit, elk jaar weer en helemaal verdwijnt. En hier was het vanmorgen ook een hele kleine wereld. Maar nu is het warm en zonnig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk die hop he!!!
  Zie het 3x in de week als ik naar het zwembad ga. Heb het ook zelf in mijn postzegeltuin gehad. Maar het groeide zo hard dat ik het gevoel had dat het me aanviel als ik in de tuin zat...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie plaatjes in de mist, en bekende weg voor ons
  Fijn weekeinde
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen