dinsdag 20 mei 2014

Boekentip - De zomer aan het meer


Met een zucht van tevredenheid liet ik de nieuwe titel van Erica James in mijn fietstas glijden... Alle boeken van Erica zijn leuk, dus dit móest mee voor het weekeinde.

En ja, het is weer een fijn verhaal, echt iets voor nu, met het heerlijke weer (schijft ze, terwijl het onweer over ons huis trekt). Het verhaal?

Floriana is onderweg naar huis en overdenkt de trouwaankondiging van haar ex, die deze morgen in haar brievenbus lag. Als ze weer bijkomt ligt ze op straat en wordt toegesproken door een vreemde man, met op de achtergrond een vrouwenstem, die zich ook niet onbetuigd laat. Ze wordt opgenomen in het ziekenhuis en alleen omdat Adam (de vreemde man) en Esmé (de vrouwenstem - die zich voor het gemak uitgeeft voor haar grootmoeder) voor haar garant staan, mag ze naar huis.

Door de steun van deze twee nieuwe vrienden durft Floriana het aan de bruiloft van de liefde van haar leven bij te wonen. Esmé, een gepensioneerd bibliothecaresse en Adam, projectontwikkelaar blijken ook een interessante achtergrond te hebben. Samen staan ze sterk en helpen ze elkaar in de komende maanden.
Wat ik zo leuk vind aan het verhaal is, dat Floriana gids is in Oxford - dat ze verschillende tours doet, waar je ook meer uitleg over krijgt en dat ze meestal op de fiets onderweg is. Esmé heeft vroeger met haar vader een zomer door Europa gereisd en is goed bekend op de locatie, waar het huwelijk zal plaats vinden.

Heerlijk verhaal! Zorg dat je het boek in handen krijgt en geniet ervan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten