woensdag 16 maart 2011

Perenjam maken



Nog even een etiket erop en dan is mijn voorraadje "Peren-walnotenjam" echt klaar. Zó lekker....

Het recept komt uit het boek "De smaak van het Landleven - van Rosamond Richardson en met foto's van Linda Burgess. Ik zag, dat ik voorin de datum van aanschaf genoteerd heb: november 1993. Snel even bij Bol.com gekeken, maar die heeft het niet (ook niet 2e hands). Misschien nog ergens in een gezellig 2e handse boekwinkel te vinden. Want.. het is een geweldig mooi boek met heerlijke recepten voor jams, gelei en chutney. Maar ook sauzen en dranken, koekjes en brood.
Lijsterbessengelei, vijgenmarmelade, pompoentaart, pruimencordial (ook een aanrader) en nog veel meer.


Peren-walnotenjam
1,5 kg. geschilde peren; 2 sinaasappels - in stukjes gehakt; 1,5 kg. suiker; 500 gr. rozijnen; 1,5 dl. water; 175 gr. gehakte walnoten.
Snijd de peren in vieren en daarna overdwars in schijfjes. Doe de peren met de sinaasappelstukjes, suiker, rozijnen en het water in een pan. Laat anderhalf uur zachtjes koken.
Voeg de walnoten toe en laat nog 15 minuten koken, tot de jam dik genoeg is.
Laat even afkoelen, doe de jam daarna in schone, warme potten. Dek deze af en sluit de potten als de jam is afgekoeld.
Voor 2,5 kg.
Ik maak de jam ook regelmatig met geleisuiker, dan is het een stuk sneller klaar.

4 opmerkingen:

  1. Bijzondere combinatie. Lijkt me leuk om eens te gaan maken. Dank je, groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen