vrijdag 25 maart 2011

Quiltgroep

Een stralende middag - lekker op de fiets naar de bijeenkomst van de quiltgroep. Bijna iedereen is aanwezig, de thee staat ingeschonken en met een plakje zelfgekochte cake erbij, beginnen we meteen.Drie van de aanwezigen zijn naar de Regoidag geweest. Die was weer druk en gezellig. Het patroon van deze dag komt op tafel en intensief overleg volgt: hoe kleur je dit in (minimaal 6 kleuren gebruiken) en daarna ook: hoe naai je het? (op log-cabin manier)

Quiltgroep 006 
De bezoekers van de Regiodag werden erg verwend: ze kregen de mallen voor het patroon mee naar huis. Mooie kunststof malletjes - we kunnen ze bekijken en vasthouden. We komen tot de conclusie dat dit patroon heel geschikt is om gemaakt te worden van die leuke Jellyrolls ( of van je eigen voorraad resten).

Quiltgroep 010 
Jinny Beyer patroon, beetje verkleind. Is goed gelukt, vinden we - en hoe nu quilten? Druk overleg - simpel houden, in the ditch, golvende lijnen...

Quiltgroep 008 
Hij gelooft het allemaal wel....

Quiltgroep 011 
Tessalations patroon, ook Jinny Beyer. Ook nu overleg: steekt het wel genoeg bij elkaar af? Deze ondergrond is tijdelijk, de donkere lap eronder is de echte ondergrond. Hoe zet je dit vast - strijken (want er zit plakvlieseline onder) en daarna een siersteek.

Als je een dagje wat somber bent, hang je dit aan de muur!

Quiltgroep 013 

Quiltgroep 015 
Dit is het zusje van bovenstaande quilttop - dezelfde workshop. Nou, dat was apart, hoor. Je maakt twee verschillende lappen - brede strook en smalle afstekende banen afwisselen. Op de workshop werd verteld, hoe je deze lappen versnijdt: in een hoek van 90 graden, in verschillende breedtes. En dan zit je daar met twe stapels: hoe nu verder? AAn elkaar zetten1 Hoe? Kijk, maar - proberen, leggen, schuiven. Spannend, hoor. Dit is een techniek voor durvers. Niet alles onder contrxf4le willen hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten