woensdag 10 augustus 2016

Oeps-momentje


Het eerste patroon van de Persian Dreams is af. Toen ik er een draad door geregen had zag ik pas de echte maat: 42 cm. in doorsnee! Toch niet helemaal tevreden, hoe het patroon uitkomt, vooral in het midden val het lichte grijs wat weg tegen het créme. Maar daar kun je mee spelen, alleen maar leuk.

Vóór ik besloot, hoe verder te gaan, heb ik het proeflapje behandeld, zoals ik op het blog van Nelleke had gelezen. Leek me een goede tip om de wol lekker zacht te krijgen, want ik kan echt niet tegen kriebelende kleding of dekens.


Gisteravond water aan de kook gebracht, pitje uit, scheutje eucalan in het water en daarna mijn breiwerkje. De bedoeling is dan om het te laten staan tot het water is afgedoeld.
Vanmorgen voorzichtig eruit - water was bijna koud - werkje in de handdoek rollen
en daarna voorzichtig opspannen.


Nog eens goed gekeken:
oeps.... het wit is grijs geworden!
sjiperdesjips...




kijk maar, dat kleine lichte bolletje
zo was het het...

even slikken...




*  het patroon komt nu wel  mooier uit
 * de wol is echt een stuk zachter geworden
je ziet het verschil in de beide draadjes heel goed. 

Nog maar eens goed nadenken:

verder met deze wol ( die heel fijn breit)
andere wol
wil ik wel verder breien?

4 opmerkingen:

Elizabeth zei

Oh ..., ik snap je oeps- en sjipsmomentjes helemaal! Het zit ook wel tegen met dit prachtige breiwerk...
Tja, wat zou ik doen vroeg ik me af .. Het ligt er een beetje aan of je van grijs houdt. Op de foto's is het verschil bij het breiwerk (lichte bolletje of de verkleuring na badje eucalan) niet zo goed te zien. Maar op de foto waar je het lichte bolletje er naast houdt, wel! Best wel een verschil.
Persoonlijk zou ik tòch doorgaan, want er zijn ook voordelen zoals je schrijft; het patroon komt beter uit, de wolletjes zijn zachter ... En het is toch ook wel zonde van je werk om het wèer uit te trekken ...
Maar aan jou de keuze natuurlijk, want jij moet je er goed bij voelen!
Ik ben benieuwd wat je gaat doen en hoop dat je nog meer suggesties en adviezen krijgt...

Groetjes, Elizabeth

Happy Earl Grey zei

Ondanks oeps een prachtig resultaat, ik doe het je niet na, het ziet er prachtig uit.
Groet El

Willy zei

Het is een prachtig patroon en de kleuren ook. Misschien kun je het water eerst af laten koelen tot een graad of 30, de temperatuur zoals je wol ook wast.

Marloeskreatief zei

Ik laat echt nooit meer iets in de eculon staan ,het is bij mij spoelen en eruit ,want ook ik heb dat het doorgaat lopen en dat is balen hoor ,wel erg mooi patroon hen ik al een poosje opgeslagen ,komt vast ook een keer ,vind hem prachtig