maandag 15 februari 2016

Ssst... niet aan Arwen vertellen....


Hier ligt de boekenoogst van het bezoek aan de Handwerkbeurs in Zwolle. Gewapend met de plattegrond met highlights konden vriendin en ik gericht bij de stands langs.

Bij Wieke natuurlijk de FairIsle sampler en haar prachtige blauwe omslagdoek Fix You bewonderd, maar haar magazine  Wieke ging mee! Nog een ander blad - Trui, ziet er ook veelbelovend uit (ze gaan een Knit-a-long doen met een Trollenwol-patroon).

Verder nog het boek Verslingerd aan breien  met daarin de mooiste baretten. In de stand hingen alle baretten uitgestald, een kleurrijk gezicht. Lijkt me erg leuk om daar mee aan het werk te gaan.


Vorig jaar kocht ik bij Soed Idee het patroon voor een kleine Huswif - een soort naaldenboekje.  Delen ervan borduur je eerst, waarna het dan in elkaar gezet wordt tot een handige bewaarplek voor naalden, schaartje en borduurgaren. Dit jaar vond ik dit spannende Sue Spargogarensetje bij Heikina, dat is vast erg leuk voor dit patroon..


Maar tussen alles in ligt de bom: het boekje Kattenmutsjes breien... in een katoenen tasje het huis in gesmokkeld, zodat de Baas en het Meisje het niet zagen..;-))

Persoonlijk (niet verder vertellen!!) lijkt me het rendiermutsje net wat voor Arwen, maar voor de bezoekpoes van Broer en Schoonzusje heb ik de cupcake op het oog. Dat is namelijk net zo'n soort kat, alleen is hij grijs. De vossenoortjes van de bovenste foto staan ook met stip op mijn (geheime) lijstje.

Eerlijk gezegd, kan ik me niet voorstellen, dat je een garderobe aan mutsjes voor je kat breit. Ik zie niet, dat een  (mijn) kat daarmee genoegelijk door het huis scharrelt. Maar het is zo gek, dat het toch weer leuk is.

Het was een gezellige dag, die begon met een cadeautje van vriendin, aangereikt in dit schattige tasje, kreeg ik deze beeldige gehaakte bal, gemaakt naar een patroon van LillaBjorn.We zijn weer bijgekletst, hebben mooie garens, boeken en patroontjes gekocht - genoeg om een heel jaar mee bezig te zijn... en hebben het volgende uitstapje al geblokt in de agenda's: de Weefmarkt in Hoorn op 16 juli.... joepie!!!


7 opmerkingen:

 1. Heerlijk boekenvoer! Tja,die kattenmutsjes.Ontegenzeglijk hebben ze iets. En ik heb niet eens een poes maar wel het boekje. Het ligt trouwens ook bij de Voordeelboekhandel in de ramsj. Maar wees maar niet bang: voor dezelfde prijs als ik er in de boekhandel voor betaalde. Ben benieuwd he je de huswif gaat maken. leuk materiaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijne aankopen heb je gedaan en dat boek Kattenmutsjes heb ik ook, niet dat ik die bij onze kat ga opzetten, vind ik een beetje zielig. Maar ik heb het boek om een heel andere reden gekocht. Ik wil de mutsjes breien voor de kikabeer en weet je wat, met nld nr 5 pas het precies bij de beer.
  Ik heb inmiddels de valentijnmuts (natuurlijk) en de konijnenoren gebreid.
  Prachtig garen van Sue Spargo zeg en wat een mooi cadeautje kreeg je.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wil een kat wel een mutsje op?
  Bij onze cavia hoef ik dat niet te proberen. Hihi...
  Zet hoorn ook gauw in de agenda. Vond het vorig jaar, ondanks het slechte weer, helemaal te gek.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk cadeautje heb je van je vriendin gekregen.
  Dat huswif patroon heb ik vorig jaar ook gekocht bij Soed Idee.
  Ben benieuwd wat je met het poezenboek gaat doen.
  Zonnige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tjonge, je hoeft je voorlopig echt niet te vervelen!
  En fijn om even mee te genieten van al dit moois.
  Dat poezenmutsjesboek is eigenlijk te gek voor woorden, maar daarom juist ook zo maf... Ik zou het maar goed verstoppen voor Arwen voordat hij het aan flarden trekt...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh ja, die poezenmutsjes heb ik laatst elders ook gezien en vind het gelijkertijd enorm grappig, maar ook onzin natuurlijk. Wel leuk om het boek te hebben. Ik vind het cadeautje van je vriendin erg mooi.
  groetjes, Gonny

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een fijne dag moet dat zijn geweest!! Vol inspiratie en gezelligheid. Helemaal als je dan ook nog eerst zo'n mooi cadeautje krijgt!
  Je poezenmutsjes boek is wel apart :-). Dat is echt zo fout dat het weer leuk wordt :-D!! En iedereen maar de poes paaien en proberen zo'n mutsje op te krijgen hahaha!
  Groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen