zaterdag 28 maart 2015

Inspiration Board - Journal52


Vorige week was het thema bij Journal52 : Inspiration Board. Ik heb me hier laten inspireren door een paar woontijdschriften. Gewoon lekker scheuren, kijken wat je bij elkaar hebt liggen en hier mee aan het werk.  Dit is de pagina geworden.



De blauwe bloemfiguur is een behangstaaltje, ik denk dat het bij de Karwei gepikt is... Het bloemenvrouwtje is een illustratie bij een jaarkalender uit het blad Tuinieren. Zo schattig met haar bloem als parasol!

Het zonnetjesgezicht is een bord, maar nu kan ik niet meer vinden welk merk... 
En die zwarte bladeren? Ook decoratie, op een vorraadblik - van Brabantia.
Het woordje mooi komt uit dezelfde advertentie. 

Ik kijk elke zondagavond naar het programma van VTWonen, waar de stylisten het huis van een stel aanpakken. Elk stel moet ook een moodboard maken, wat als inspiratie dient voor de aangewezen stylist(e). 
Zo ben ik nu ook bezig geweest voor deze opdracht: uitschuren en opplakken. 
Leuk om te doen.

donderdag 26 maart 2015

Wijze woorden op een vrije dag


"If you think you can
 OR
 if you think you can't
you are right"



Twee plaatjes met een hartje uit de voorraad lade werden de ondergrond voor deze hele wijze woorden: of je nu denkt, dat je het kunt of dat je het niet kunt - je hebt altijd gelijk!

Ik vond deze tekst in een blad van Stampington over creatieve vrouwen. Eén van hen had dit als motto gekozen omdat het zo goed aangeeft, dat zelfvertrouwen veel doet. Je kunt jezelf zó beïnvloeden met je gedachten, dat het je maken of  breken kan. Als je denkt: ik kan het - dan gaat het je lukken. Het kan je tijd, moeite en bloed, zweet en tranen kosten, maar het zal je lukken.
Als je denkt: dit gaat niet lukken, dan lukt het ook niet.

Dusss, was je ook denkt, je hebt gelijk - ga dan voor de uitdaging!


Vanmorgen kocht ik op de markt deze papagaaitulpen - 4,95 euro!
Ze pasen zo mooi bij mijn borduurwerkje - het biscornupatroontje van SoedIdee
Eén kant bijna klaar, erg leuk om te doen met die borduurnaald met een bolletje...



Even bij collega's in de bieb langs - er was een reservering binnen gekomen, waar ik benieuwd naar was:




Is het niet schattig? Dit boek is de herziene versie van de eerste druk, daar zaten fouten in de patronen. Dat is gecorrigeerd en nu kun je je uitleven.... alles even schattig!

Voor de uitlening nog een snel kopje koffie, want er is veel te bespreken: twee vergaderingen achter elkaar: de eerste met het team van Bolsward/Sneek en de tweede vergadering met het hele Bibliotheken Mar en Fean personeelsbestand over het Beleidsplan voor de komende vier jaar. Er gaat veel veranderen in de manier van werken van de bibliotheek.

Eén van de dingen, die in de laatste vergadering aangetipt werd, was het belang van de Sociale Media. De bibliotheek twittert, Faceboekt, doet mee aan Pinterest en blogt al een tijdje enthousiast om zo activiteiten onder de aandacht van een groot publiek te brengen. Waar ik erg van op keek, was dat ons blog nog maar 67 volgens heeft. Op het blog bespreken collega's een wijde scharkering van boeken, geschikt voor allerlei lezers. Het gebeurt vaak in de uitlening, dat iemand naar je toekomt met de vraag: heeft u ook een tip voor een boek voor mijn man/vrouw? Dan is het blog een prima medium om onder de aandacht te brengen, juist omdat er heel verschillende boeken besproken worden.

Dit brengt mij op mijn eigen volgers - deze week merkte ik, dat ik 60 volgers heb! 
Dat vind ik zo ge-wel-dig! 
Ik kan op het dashboard de aantallen zien van mijn bezoekers, maar een volger kiest ervoor op de hoogte gehouden worden. Dat is toch net even anders....

Dankjewel!

zondag 22 maart 2015

The day after the night before - Arwen



"Ja, dank u voor de goede wensen - het was een heel gezellig feestje - ik doe nu even kalm aan, want het is wel laat geworden, hoor!

Eerst in de kamer met elkaar iets lekkers: ik kreeg snoepjesbrokjes, vrouwtje had een paar chipjes. Gezellig op schoot gezeten en samen naar de tv gekeken.
Toen ging de baas een skiet,skop en donderfilm kijken en zijn wij samen naar boven gegaan.
Filmpje kijken...

Ik mocht kiezen: 

De Geheime Tuin 
of
Alegria


Nou, ik koos voor Alegria! 
(beetje tuttig, die Geheime Tuin - vind het vrouwtje mooi...)
Maar ik had zin aan een beetje actie!

En dat krijg je wel, bij Cirque du Soleil...
Ik heb goed opgelet, want je kunt er - ook als kat - veel van leren.

En (niet aan vrouwtje vertellen) 
 - ik ga nu goed oefenen: hard rennen en dan radslag van de ene kant van de tuin naar de andere 
en door het kattenluik naar binnen duiken -
klimmen in een touw en dan naar beneden slingeren.. 
Die mevrouwen doen dat met linten..."




Journal52 - Just write



Het thema van deze week bij Journal52 is Just Write - veel mogelijkheden...
Ik dacht vanmorgen meer aan het oude poëziealbum van mijn moeder. Al die mooie versjes, daar kun je ook iets mee doen?

Dus - zoeken naar poëzieplaatjes, bewerkt papier en ooooh, die waaier...

En dan met de tong uit de mond ;-)) , de tekst aan elkaar schrijven met mooie lussen.
Mwah, ik ben er tevreden over.....

zaterdag 21 maart 2015

Eerste voorjaarsdag




Toen vanmorgen de regen veranderde in buien ben ik snel de stad ingegaan voor eenpaar boodschappen en wat funshoppen. Vorige week is deze bloemenwinkel opengegaan en ze hebben zulke leuke dingen! Deze boompjes, vond ik al geweldig en wat vind je van de mandjes met narcisjes? En daar op de vensterbank staan viooltjes in mooie, jute zakken..

Er tegenover, zit ook een bijzondere winkel: By Pimpé (deze foto haalde ik van hun site)


het is niet alleen een winkel om kadootjes voor familie, vrienden of jezelf te kopen, het is ook een zorg- en leerbedrijf. Je kunt er ook heerlijk koffie drinken ('s zomers in de binnentuin) met zelfgemaakt gebak. Gisteren was ik daar met mijn moeder - even iets leuks doen, na een doktersbezoekje...

En daar zag ik een hutkoffer:


Een originele, met ook nog een binnenbak - wit geverfd met Annie Sloaneverf, die je hier kunt kopen. Nu heb ik die verf al in huis, maar ik heb ook zo'n hutkoffer: ook een echte. Hij is aangeschaft, toen mijn ouders in 1952 emigreerden naar Zuid- Afrika. Die koffer is altijd mee verhuisd, ik heb er veel mee gespeeld, vroeger.
Nu staat hij bij mij en ziet er niet meer zo mooi uit (want een kater met stress....)


Ik kan twee dingen doen: 1. laten restaureren, want hij is toch wel de moeite waard en heeft veel sentimentele waarde. (of zelf eerst gaan boenen)
2. wit schilderen, zodat je niet meer ziet, hoe vies hij is. 
(mijn moeder sprak er schande van, toen ze het gisteren zag, dus die ga ik niet vragen..)

Omdat ik 'm toch uit z/n hoekje had, deed ik hem ook weer eens open. Hij zit vol met oude werkstukken:



Dit quiltje is gemaakt naar aanleiding van een gesprek over "even gaan liggen" - heel goed, want, "slaap je niet, dan rust je toch". Het vrouwtje ligt en er tolt van alles door haar hoofd - in de verte komt Rescue Cat aan om haar tot rust te brengen. ;-))



Deze quilt is gemaakt van velourstaaltjes, die ik van de meubelzaak had gekregen. De kanten van zulke stalen zijn afgeplakt, waardoor je een relatief klein middenvlak overhoud. Door de lapjes schuin door te snijden, kon ik molenwiekjes leggen. Dit zijn alle kleuren, die er in de stapel stalen zat, meer was er niet. Het is een heerlijk warme plaid. 

Ik kocht ook iets bij Pimpé:



Die komt op mijn "Happy Wall".....

Ooooh, vergeet ik bijna nog wat:

Arwen was gisteren jarig!

7 jaar geworden!



Buiten gespeeld, gat gegraven - kluiten tussen de teentjes! Natgeregend en lekker in het mandje gelegen en vanavond hebben we een. pyjamaparty in het Grote Bed...





zondag 15 maart 2015

Wijze woorden en Journal52



"
"Het leven is een feestje, je moet wel zelf de vlaggetjes ophangen"

of is het toch een beetje anders?

"Het leven is een feest, je moet zelf de ballonnen opblazen/? 

Komt op hetzelfde neer:  het dagelijkse leven is niet altijd even leuk, maar je kunt er toch altijd zelf nog iets van maken.

Vanmorgen vond ik dit grappige cupcake kaartje. Het zat aan een takje in een heg gebonden. 
"Wat grappig", dacht ik, "dat heeft iemand hier zeker opgehangen omdat het op straat lag".
Ik nam het mee, want de inspiratie voor deze bladzijde sprong te voorschijn.

Even verder, drie straten ongeveer, vond ik aan een hek gebonden, nog zo'n cupcake kaartje. De mijne had kersen als versiering, deze heeft een strikje. Nadat ik er even mee in handen had gestaan, heb ik "mijn" kaartje omgeruild voor deze met het strikje. Nu hangt het kersen cupcakeje te wapperen aan het hek en heb ik deze gebruikt voor het vlaggetjes thema. 

Mijn vlaggetjes? 


 prachtige cameliabloemen, 

een zwanenechtpaar op het watertje bij de rondweg, lammetjes in het weiland even verder, de fuut met iets lekkers voor zijn vrouwtje in z'n snavel. Dat soort dingen zijn toch prachtig!


het thema voor deze week was: een kleurplaat inkleuren.
Tja, die had ik even niet bij de hand en op internet raak je snel het spoor helemaal kwijt..
Wat een mogelijjkheden! Zentangel misschien? 
Toen schreef ik in de bieb een stapeltje oude tijdschriften af en kijk eens: Libelle 48-2014 -
prachtige kleurplaat of niet, soms?





Het inkleuren is nog niet afgemaakt en de pagina is verknipt, maar toch ben ik er al heel tevreden over. Dat kleuren komt nog wel....

zaterdag 14 maart 2015

"Ben even naar de bakker!"


Voor ik vanmorgen nog een dienst draai in de bibliotheek, ga ik nog een paar boodschappen doen. 't Is nog vroeg, dus er is tijd genoeg om het lopend te doen.

Ik wil graag eens goed kijken, wat er allemaal is gedaan aan de kade langs de gracht. De hele winter wordt hier al gewerkt: de oude kadewanden zijn er deels uitgehaald, er is beton gestort om stevigheid te geven. Door het verkeer was alles bezig te verzakken.




Nu gaan de werklieden alle weer opbouwen. Hier zie je wat er al gedaan is: links het beton met de onderrand van de kademuren, rechts metalen steunpalen, waar hout voor komt. Dit verschil was er vroeger al: als je aan een gracht woonde moest je zelf de kade onderhouden. Wie rijk was, liet het metselen, wie niet zo veel geld had maakt houten kademuren. Nu wordt dat verschil weer teruggebracht, met moderne, ingebouwde stevigheid vanwege het verkeer.


Hier is voor het weekeinde nog beton gestort, het hout geeft net even dat beetje tegenwicht om alles op z'n plek te houden.


Al dat betonijzer geeft steun aan de kade, want hier komen weer parkeerplaatsen.




Het viel me op, dat er allemaal kabels uit de grond komen, die onder de bruggetjes door geleid worden. Mooie manier om, zonder op te vallen, naar de overkant te komen.


Kijk, hier is het al bijna klaar, alleen de bestrating moet nog gedaan worden. Hier zie je het verschil in de walbeschoeiïng: deels metselwerk, deels hout. 



Dit is één van de mooiste stukjes aan de gracht: vijf verschillende gevelvormen op een rijtje.


En vanaf de zelfde plek nog een deel van de gracht.




Maar, niet verder getreuzeld - ik loop verder naar het centrum: het stadhuis is in zicht.
Op de lichtbogen, die over de gracht staan worden actuele borden aangebracht: mijters in de Sinterklaastijd, daarna kerstbomen met lichtjes en nu denken de Bolswarders al weer aan Pinksteren met de Fietselfstedentocht. 
De bakker is vlakbij, maar eerst nog even naar de mooie gevel van het stadhuis kijken:



Hier zie je de Appelmarkt, één kant van het centrum van de stad. De winkel met de luifel is mijn bakker...


Oh, kijk, er wordt meer brood en banket gebracht voor de winkel. 


En ja, dat grote gebouw is onze bibliotheek. Ik hoef er nog niet te zijn, nog even verder voor de rest van mijn boodschapjes...

donderdag 12 maart 2015

Genieten van het voorjaar

 



Al twee dagen even buiten gezeten met een beker thee: genieten van de krokussen, de knoppen aan de klimhortensia, de kleurige primula's - meegenomen uit de stad en daar staat ook de kerstroos nog mooi te zijn!

Binnen ben ik ook lekker bezig:


Bij Xenos vond ik vorige week een dienblaadje met precies de goede maat, zelfs dat grijze deel past geod bij de kleuren van het borduurwerk. Hier ligt het, op maat gespeld, om te zien of het echt zo leuk is, als ik in mijn hoofd hebt. Intussen is het bijgeknipt, omgeregen en voorzichtig gewassen. Ik span de stof om een stukje stevig karton en daarna wordt dat weer op de bodem van het dienblad bevestigd.

Ook een ander werkstuk, wat nog steeds op afwerking lag te wachten is nu klaar.


Het gaat om het rechtse werkstuk: een onderdeel van een mislukte quilt. De linkse was allang klaar, maar nu hangt het maatje ernaast. Beide quiltjes zijn vastgezet op de indexpagina's van een oude atlas. Creatief verwerken van restjes noem ik het maar.


Het puzzelen over de Franse kaasdoosjes gaat ook nog door: het deksel is bijna klaar, alleen het engeltje nog vastzetten. Daarna de binnenkant van het onderste deel nog afwerken: zoeken naar het mooiste lapje kost wat tijd...

En laat ik deze week nu ook nog een bijna vierkant doosje zien liggen bij de delicatessenhandelaar!
Volgende week maar eens informeren, welke Franse kaas, daarin thuis hoort. 
Je moet ook iets over hebben voor je hobby..