vrijdag 12 juni 2015

Boekentip - De Bloemenjaren


Deze warme dag vraagt om een mooi boek om in alle rust van te genieten. Dan heb ik er eentje voor je: De Bloemenjaren, geschreven door Erica James.

Erica James is een schrijfster, die al heel wat bestsellers heeft geschreven en ze heeft een grote schare trouwe fans (waar ik ook bij hoor). Ook dit verhaal is weer de moeite waard: het begint op de dag van de 32e verjaardag van Saskia.   Al snel begrijp je, dat zij nog steeds lijdt onder het verlies van haar moeder en beide oma's, die op deze dag - 22 jaar geleden - zijn verongelukt. Ze woont nu met haar vader en beide opa's in een heerlijk huis, wat die na het ongeluk hebben hebben gekocht. Het is hun toevluchtsoord en veilige plek. Saskia restaureert oude boeken, haar vader heeft een winkel in antieke en bijzondere boeken.

Ralph, de vader, gaat in op het verzoek van Matthew om de bibliotheek van zijn overleden "stiefvader" te beoordelen en te inventariseren. Saskia vindt intussen een oud dagboekje, knap verborgen in een oude bijbel. Deze beide gebeurtenissen leiden naar het levens verhaal over twee jonge mensen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ze werken beide op het zeer geheime landgoed, waar gewerkt wordt om de Duitse codes te breken en zodoende de opmars van Hitler te stoppen.

Ik had er wel eens van gehoord, dat er een geheime locatie was, waar gewerkt werd om de gecodeerde berichten van de Nazi's te onderscheppen en te vertalen. Het was zó geheim, dat pas heel recent verhalen van (oud)-medewerkers naar buiten komen. Nog altijd zijn ze voorzichtig, het was hen zó ingeprent, dat het nog moeilijk is, meer te weten te komen.


2 opmerkingen:

  1. Altijd welkom boekentips! Dank je wel!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Die gaat natuurlijk op het verlanglijstje! En van dat coderen had ik al wel eerder gehoord. Maar wat wil je ook met een vader die de hele oorlog in Engeland zat!

    BeantwoordenVerwijderen