zondag 26 april 2015

Vakantie ....
Gisteren begon mijn vakantie, beetje vroeg dit jaar, maar toch... heerlijk een paar weken vrij. Het begon al goed vanmorgen: de prunus staat in volle glorie in de voortuin. Vanmorgen vroeg meteen lekker even wandelen, want er stond regen op het programma.


Eerst even genieten van de prachtige bloesem..

Daarna er op uit, we wandelen meestal wel een uurtje of langer, lekker rustig op de vroege zondagmorgen. Maar, dat lukte vandaag niet echt - de regen kwam met bakken uit de lucht. Als verzopen katten kwamen we thuis!

Dan maar even op mijn kamer aan de gang, we krijgen een poezenlogeetje en die gaat hier bivakkeren.


Even flink opruimen, dus. 
Maar, kijk eens naar de bollen voor het raam?
Zes bloemen in de eerste stengel en nummer twee is, zo te zien ook heel wat van plan. 
Rood loopt een beetje achter, maar haalt snel in...
Terwijl ik een weekje weg ben, heeft ActionMan de hovenier opgeroepen voor deze klus.
De vijver lekt al een paar jaar en zit vol met blubber. Hier moet nu eindelijk eens aangepakt worden, we praten er al lang over. Maar alleen is het haast niet te doen.

Nu is hij alvast bezig de vissen te verplaatsen (we wisten niet, dat het er zoveel zijn): een deel in de grote ronde ton en een deel in deze trog. De eerste ochtend lagen er al twee goudvissen dood op het terras, vandaar het krukje over de trog en een net over de ton. 3 opmerkingen:

  1. Heerlijk vakantie en lekker een weekje weg terwijl de klus thuis gedaan wordt, dat doe je goed. Ik wens je heel fijne weken! De prunus is prachtig!
    Groetjes, Gonny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dprachtig die lente boom en wat een klus die vijver ,lekkere vakanntie geniet er van

    BeantwoordenVerwijderen