donderdag 23 april 2015

Quiltgroep
Vandaag was de quiltgroep op bezoek in een klein dorpje onder Leeuwarden - stralende dag, mooie tuin, gezellig huis met een beeldige entree en een hartelijke ontvangst.
Nadat we, onder genot van een kopje thee,  de wereld verbeterd hebben gaan we over tot de de stand van zaken in de quiltwereld: waar zijn we mee bezig?


Een babyquiltje van het schattigste stofje uit de winkel. Eenvoudig van opbouw, maar mooie kun je de lieve patroontjes toch niet laten uitkomen?
Een quilt, die opgebouwd is uit een lap, die in Alaska is aangeschaft. Door slim snijwerk en goed puzzelen is het een flinke quilt geworden. Het is toch net, alsof je door de ramen naar verschillende taferelen kijkt? De donkere stof, die elk plaatje omlijst is, wordt door de maakster "de Noorderlichtlap" genoemd. perfect als randje om diepte te geven.
Daarna was de Camelotgroep aan de beurt, grappig hoe we naar een donkere ondergrond grijpen om de blokken mooi uit te laten komen. Wordt vervolgd!
Intussen wordt er ook wat geoefend in het tangelen...


de bollen maken het ook prima! Er is één witte bij, dan andere gaat ook open maar de kleur weet ik nog niet (dan zal het wel geen rode zijn). En zie je die krentenboom op de achtergrond?

5 opmerkingen:

 1. De amaryllis rechts op de foto lijkt me toch echt rood te worden Irene en de linkse wit. Of lijkt het maar zo, dat rode? Prachtig de krentenboom, hier bloeien ze over een maand. Dan valt het verschil me eigenlijk nog mee.
  Alvast een fijn weekend en een leuke koningsdag!
  Gonny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi de krentenboom! Hier moet ie nog beginnen met bloeien.
  Spannend wat de kleur wordt van de andere bol-lijkt me wel een donkere knop...
  goed weekend
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk dag zeker heel veel inspiratie opgedaan
  Fijn weekeinden groetjes uit Zweden

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een lieve gelaarsde kat! En die amaryllisbollen doen het boven verwachting goed.lekker door blijven tangelen. Ziet er prima uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is echt genieten nu al die bloeiende bomen. Fijn dat je er één in de tuin hebt. De amarylissen gaan goed. Mooi overzicht van de bee. Fijn weekend,

  BeantwoordenVerwijderen