zondag 12 april 2015

Journal52 - Sweet Treats


Elk jaar kijk ik er naar uit: wanneer bloeit deze boom? Deze foto nam ik op vrijdag 10 april, prachtig gezicht al die bloesem. Vorig jaar was het een paar weken eerder, terwijl we nu toch een hele zachte winter achter de rug hebben.

Verder zag ActionMan vanmorgen, bij de ochtendwandeling, de eerste zwaluw voorbij komen. En even verder zag hij een eend met haar jongen, die al een paar dagen oud waren. 
In de tuin loopt ook alles uit, zelfs de trosnarcisjes uit de potten van vorig jaar staan te bloeien. 

Binnen was het klussendag: gisteren al de ramen gezeemd (binnenkant alleen), vandaag verder met een grote stofzuig- en vloerendweilochtend. 
Daarna aan een welverdiend kopje koffie, terwijl de was ook al buiten hing....

Nog net geen grote schoonmaak, maar wel de voldoening van het werk!
Het thema bij Journal52 was afgelopen week Sweet Treats. Dit is mijn uitwerking ervan: een beduimeld recept voor brownies. Zou het twintig jaar oud zijn? Vast wel, kan ook nog wel een stuk ouder zijn. Het komt uit een Libelle en mijn zoon en ik het het recept ontelbare keren gebruikt. Hij vond het altijd weer leuk om te doen: eerst een zakje walnoten kraken, voor-zich-tig, om er geen prut van te krijgen. Dan ging ik de chocolade smelten, au bain Marie, terwijl hij het beslag maakte.

Daarna, weer voor-zich-tig de warme chocolade door het beslag scheppen en een deel van de walnoten ook erbij. Intussen deed ik het bakpapier in de vorm en schepte hij het beslag erin. Snel de oven in en dan......

mochten we samen de schalen uitlikken!!!

En na een tijdje natuurlijk, die heerlijke geur van chocolade in huis...

mmmmmm

Ik heb het heel eenvoudig gehouden, want alleen het  bekijken van het recept brengt de herinnering tot leven. En het is nog altijd mijn favoriete recept (behalve appeltaart, natuurlijk, ook zo lekker).

6 opmerkingen:

 1. Ik herkende de prachtige boom direct, had ik de link niet eens bij nodig alhoewel ik wel even gekeken heb voor de datum. Inderdaad een behoorlijk verschil.
  Het recept... je hebt me wel lekker zitten maken en ik heb de afbeelding, die goed te lezen is, dan ook opgeslagen in mijn map 'recepten', dus dank je wel :-). Leuk zulke mooie leuke herinneringen aan het recept zoals je ze beschreef.
  Ik wens je een fijne week. Groetjes, Gonny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O wat kijk ik daar naar uit om onze bomen ook in bloeit te zien, maar dat word pas Juni

  heb meteen even koffie gezet, zend me even wat lekkers


  !Fijne week groetjes uit Zweden

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja hoor, die boom herken ik ook meteen. Op een prachtig plekje aan het water. Ik krijg spontaan zin in brownies. Mooi beschreven.
  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat recept klinkt erg lekker. Je hebt er in ieder geval een mooi plaatje van gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, met dit mooie weer krijg je gewoon weer zin om dingen aan te pakken!
  Prachtige boom, Japanse kers toch? We hadden hem vroeger thuis ook in de tuin.
  Leuk om je uitwerking te zien van het thema sweet treats. Het recept is mooi vorm gegeven met tekeningen en siertekst, op zich al een kunst apart!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat was een goed brownie recept uit de Libelle. Hier zweeft het ook nog rond. Leuk opgelost. Ik kijk altijd even naar de opdracht. Af en toe kan ik een thema wel zijdelings gebruiken. Volgende keer "cards" . Ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen