zaterdag 11 april 2015

Inloopworkshop Zentangle


Deze mand zijn de zussen Miranda en Stephanie van het blog Love all crafts blogger van de maand Ze worden op de site van de bibliotheek onder de aandacht gebracht en mochten een activiteit organiseren. Dat werd een inloop workshop Zentangle, die ze op de verschillende locaties gaan geven.

Gistermiddag hebben collega en ik de grote tafel, meteen bij de ingang van de bibliotheek vrij gemaakt. Prachtige tafel voor zo'n activiteit, normaal staan hier al onze nieuwe boeken.


 Omdat ik vandaag vrij had, kon ik wat later komen. Mooi op tijd om een foto van de dames te maken en meteen uitleg te krijgen over Zentangle. Ik had er wel van gehoord, maar nog nooit uitgeprobeerd. Deze workshop was er een goede gelegenheid voor.

Om het een beetje uit te proberen, kregen we een label om op te werken. Fijn, dan word je niet bang voor het grote vlak, wat je moet vullen.  Voor de inspiratie lagen er allerlei voorbeelden klaar. Als je tevreden was met je vlakvulling mocht je een gekleurde strook uitzoeken. die is nu aan het uiteinde van de label geplakt, zodat je met een boekenlegger naar huis ging.Het tekenen van de patroontjes is heel rustgevend vonden we. Net als die kleurboeken, die nu overal te koop zijn. Daar kun je ook zo lekker mee bezig zijn. Zentangle lijkt heel ingewikkeld, maar de patronen zijn opgebouwd uit eenvoudige onderdelen. Het heeft ontzettend veel mogelijkheden. Ik heb vanmorgen meteen een doosje fijnliners gehaald bij de Hema 12 pennen voor 2,-- euro, daar kan ik wel een tijdje mee vooruit...

Een voorbeeld van YouTube: