vrijdag 3 april 2015

Boekentip - De Boeken van Sara Lindqvist


Eén voordeel van een paar dagen in de lappenmand is, dat je toch lekker in een boek kunt duiken! En dat is de moeite waard bij deze debuutroman van Katarina Bivald - De boeken van Sara Lindqvist.

De 28-jarige Sara uit Zweden correspondeert al twee jaar met de Amerikaanse Amy. Ze schrijven elkaar over boeken (Sara werkt in een boekwinkel)en het leven (Amy is ouder als Sara), Als Sara werkloos wordt, besluit ze om Amy te bezoeken, maar bij aankomst in diens woonplaats Broken Wheels  is daar net de begrafenis van Amy gaande. Sara blijft in het huis van Amy, want ze heeft een visum voor drie maanden.

Broken Wheels is een plaatsje met iets meer als 600 inwoners, die toch wel excentriek zijn. Sara doet niet veel voor hen onder, vind ik: ze leest heel graag (= ik verstop mij in een boek, want dan kan ik de wereld aan). Langzaam leert ze hen kennen en op een dag besluit ze een boekwinkel te beginnen. Eén van de leegstaande winkels in de haveloze winkelstraat blijkt van Amy te zijn, dus ze kan zo beginnen. De inrichting van de winkel wordt bij elkaar gesprokkeld uit afdankertjes van de inwoners, de boeken komen uit de enorme verzameling van Amy. En zo start ze haar missie om de mensen uit Broken Wheels aan het lezen te krijgen.

Blijft Sara in Amerika? Vindt ze iemand om van te houden? Natuurlijk is er een Happy Ending, maar hoe? Het is een originele....

'Eén van de leukste passages uit het boek vind ik die, waar Sara zit te lezen voor het raam van haar winkel. Een paar kinderen gaan de tijd opnemen. Ze merkt namelijk, niet dat de kinderen gekke bekken staan te trekken om haar aandacht op te wekken. Uiteindelijk verzamelt het halve dorp zich, met de barbeque en blikjes drinken voor de winkel om mee te kijken,. Geweldig! (Hoelang ze leest? Uuuren lang - lees het zelf  maar!)

In augustus 2015 komt in Zweden het tweede boek van Katarina uit.


6 opmerkingen:

 1. Och, was je in delappenmand? Hopelijk knap je weer wat op. In ieder geval heb je en mooi uittreksel gemaakt. Het klinkt allemaal heel aantrekkelijk. De titel gaat zeker op mijn lijstje. Gezellige paasdagen. Anny.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk om je helemaal in een boek te verliezen, en jij bent dus niet de enige!
  Maar minder leuk dat je ziek was, gelukkig niet te ziek of teveel hoofdpijn om te kunnen lezen... Nog even lekker bijkomen in het paasweekend, Irene....

  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De voorkant alleen al is leuk! En beterschap !!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het boek lijkt me erg leuk en bedankt voor de tip.
  Minder leuk dat jij in de lappenmand zit--beterschap.
  Toch fijne Paasdagen
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Klinkt leuk, het boek bedoel ik.
  In de lappenmand is minder leuk.
  Beterschap en fijne paasmaandag.

  BeantwoordenVerwijderen