donderdag 5 maart 2015

Quiltgroep - maart
Het ziet er allemaal heel vrolijk uit met die tulpen en de quilt aan de muur, maar hier wordt serieus gewerkt: huiswerk niet af! 
Alweer niet? 
Jaaaa, alweer! Sorry!

In november was ik blijven steken bij de puntjes van dit blok


wat je noemt: het betere inzetwerk! Vanmorgen met zweterige handjes, veel spelden en nog meer concentratie had ik in iets meer als een uur drie bogen met puntjes aan het middendeel gezet.
Net niet helemaal af, maar zo was het toch presentabel.

En ja, de andere dames hadden ook hard gewerkt: elk vijf blokken af!

Is het niet ge-wel-dig? 


Ik heb er drie gemaakt....


Hetzelfde blok van alle vier dames: zo verschillend!

En verder natuurlijk de Quiltrandjes naar idee van  Klazien Hoomans - De rechter lap is helemaal afgewerkt met een lintje om het werkstuk netjes opgerold weg te leggen. 
De linker lap is perfect afgewerkt met om elk blok een randje, de blokken zijn 6 cm. groot.


De jellyroll randjes - Zoveel te zien, mooi gebruik van patroontjes in de stof - hier straalt het vakvrouwschap van af en zo vreemd: die jellyroll raakt maar niet op...

En ja, er lag nog meer werk in het doorpit stadium:
Dat bedoel ik: er wordt hier heel hard gewerkt, ondanks verzuchtingen:  "het schiet niet op, ik krijg het maar niet af..."

En kijk eens - dit kwam uit de kast te voorschijn: gebreide kleedjes: dat hebben we ook gedaan!
5 opmerkingen:

 1. Wat zag ik veel moois voorbijkomen. Je weet dat ik niet aan quilten doe en er dus ook geen verstand van heb, maar daarom kan ik er nog wel van genieten natuurlijk.
  Ik weet niet bij wie het thuis was, maar ik ben echt helemaal weg van de quilt op de eerste foto, die met de poezen. Als ik dat eens zou kunnen! Geweldig leuk en mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat laat je weer een hoop moois zien.
  Zit te genieten...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, het is genieten naar zo veel mooi werk te kijken, en het zal vast ook heel gezellig zijn geweest

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geweldig werk! Maar mijn favoriet is je poezenquilt bij de tulpen. Ik loop ook altijd achter als ik met een groepje werk. Dat komt omdat jij en ik niet alleen quilten en patchen maar daarnaast veel vrij werk doen. En tja, ik vind quilts prachtig maar echt blij wordt ik pas van mijn gerommel met draadjes! Fijn weekend. Anny.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is wel erg leuk om al dit mooie quiltwerk te zien waar jullie mee bezig zijn. Je poezenquiltje ziet er ook zo vrolijk en gezellig uit.

  BeantwoordenVerwijderen