donderdag 12 maart 2015

Genieten van het voorjaar

 



Al twee dagen even buiten gezeten met een beker thee: genieten van de krokussen, de knoppen aan de klimhortensia, de kleurige primula's - meegenomen uit de stad en daar staat ook de kerstroos nog mooi te zijn!

Binnen ben ik ook lekker bezig:


Bij Xenos vond ik vorige week een dienblaadje met precies de goede maat, zelfs dat grijze deel past geod bij de kleuren van het borduurwerk. Hier ligt het, op maat gespeld, om te zien of het echt zo leuk is, als ik in mijn hoofd hebt. Intussen is het bijgeknipt, omgeregen en voorzichtig gewassen. Ik span de stof om een stukje stevig karton en daarna wordt dat weer op de bodem van het dienblad bevestigd.

Ook een ander werkstuk, wat nog steeds op afwerking lag te wachten is nu klaar.


Het gaat om het rechtse werkstuk: een onderdeel van een mislukte quilt. De linkse was allang klaar, maar nu hangt het maatje ernaast. Beide quiltjes zijn vastgezet op de indexpagina's van een oude atlas. Creatief verwerken van restjes noem ik het maar.


Het puzzelen over de Franse kaasdoosjes gaat ook nog door: het deksel is bijna klaar, alleen het engeltje nog vastzetten. Daarna de binnenkant van het onderste deel nog afwerken: zoeken naar het mooiste lapje kost wat tijd...

En laat ik deze week nu ook nog een bijna vierkant doosje zien liggen bij de delicatessenhandelaar!
Volgende week maar eens informeren, welke Franse kaas, daarin thuis hoort. 
Je moet ook iets over hebben voor je hobby..

6 opmerkingen:

Gonny zei

Kom hier met die primula's :-)))
Het onderdeel van de mislukte quilt vind ik erg mooi! En het oudere maatje ook.
Groetjes!

marijna zei

Lekker lente gevoel bij jou op je blog. Mooie quiltjes heb je gemaakt en de bekleding van het kaas doosje vind ik erg origineel.

Johanna Zweden zei

Fijn weekeinden groetjes uit Zweden en ik geniet van alle mooie dingen die je hebt gemaakt

Balsemien zei

Zo heerlijk buiten weer hè? Mooi om zo lekker bezig te zijn!

Truus zei

Is je mislukte blok een quiltje van Sue Spargo? Het zijn mooie warme kleuren.
Het lijkt wel of je engeltje in het doosje zweeft!
succes en gezellig weekend
groetjes,Truus uit Drenthe

Anny zei

Dat dienblad komt me verdacht bekend voor. Die van mij is groen blaue in plaats van grijs. Wat een leuk idee om dat zo te gebruiken. Wat is de "mislukking" goed uitgekomen! Soms moet je even afstand nemen en dan komt er dikwijls een leuke oplossing.