zondag 22 februari 2015

Wijze Woorden - 8 - Discipline


Vroeger dacht ik altijd, dat kunstenaars vrije vogels zijn en hun werkstukken uit hun mouw kunnen schudden. Intussen heb ik geleerd, dat je discipline ook heel belangrijk is. Aan het werk gaan, zelfs al heb je geen inspiratie - al werkend komt het altijd op gang.

De Wijze Woorden van deze week zijn daarom heel toepasselijk:

Discipline is - remembering what you want.Mooie letters voor het belangrijkste woord: Discipline en op de andere bladzijde een pagina uit het notitieblokje, wat  bij het decembernummer van Ariadne AtHome gesloten zat. Aardige collega had bedacht, dat ik het wel kan gebruiken en zo vond ik het in mijn postvakje. Nu ligt het aantekenblokje
klaar voor de boodschappenlijstjes. Eén velletje gebruikt voor deze spread en opgeschreven, wat ik allemaal graag doe. Met discipline kan ik het allemaal doen.

3 opmerkingen:

 1. Beslist waar, discipline is er ook heel belangrijk bij! Al werkend komt het op gang, herkenbaar. Een fijne week alvast, groetjes, Gonny
  Oh ja, ik kom eerdaags op m'n blog op de krokussen en de sneeuwklokjes, ben het niet vergeten hoor...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Regelmaat is ook belangrijk als je een lang "verlanglijstje" hebt. Tenminste, dat is mijn ervaring. En tijd maken om te spelen en dingen te proberen. Op mijn atelier hangt een kaartje met" al dwarrelend ontstaan de mooiste dingen" .

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Iets om over na te denken... In de muziek geldt het in elk geval ook!

  BeantwoordenVerwijderen