zaterdag 21 februari 2015

Boekentip - De Appelboomgaard


Oooh, weer een heerlijk boek voor de lijst: ben je gevloerd door het griepvirus, wat in Nederland rondwaart of wil je gewoon even genieten van een goed verhaal, dan is dit een uitstekende keuze!

De Appelboomgaard, geschreven door Susan Wiggs, begint met Tess, die enigst kind van een ongehuwd moeder is. Ze is opgegroeid bij haar oma in Ierland, omdat haar moeder altijd onderweg was voor haar werk. Oma heeft een antiekzaak en Tess raakt gefascineerd door de geschiedenis van familiestukken en reist de wereld rond om gestolen kunst terug te bezorgen aan de eigenaars.
Op een dag hoort ze, dat haar grootvader, waarvan ze het bestaan niet wist, in coma ligt en van plan is om de helft van zijn appelboomgaard wil nalaten. Ze hoort meteen, dat de andere helft naar haar halfzus gaat. Ook van haar bestaan wist ze niets af.

Tess reist naar het landgoed en gaat met haar halfzus op zoek naar de achtergrond van de familie en vooral de geschiedenis van hun opa, die in de Tweede Wereldoorlog uit bezet Denemarken wist te vluchten.

Meer vertel ik niet - dit moet genoeg zijn om je in de richting van de bibliotheek of boekhandel te sturen.....oh ja, er is ook nog sprake van een Fabergé ei...

De Appelboomgaard (- Engelse titel: The Apple Orchard)  is het eerste deel van de Bella Vista Chronicles. Er is in het Engels al een tweede deel verschenen: The Beekeeper's Ball.

4 opmerkingen:

 1. Lijkt me een leuk boek,helemaal omdat het in Ierland speelt.Bedankt voor de tip.
  Ónze' bieb is helaas gereduceerd tot huiskamergrootte en veel boeken moet je nu 'bestellen' als je ze wilt lezen.
  zonnige zondag
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat klinkt als een heerlijk boek... onverwachte wendingen en zoektochten..., dat houdt de spanning erin!

  BeantwoordenVerwijderen