vrijdag 16 januari 2015

Gezellige QuiltmiddagDoor weer, wind en regen gaan we naar de eerste bijeenkomst van de Quiltgroep.

We starten meteen al goed: na een enthousiast verslag over de trip naar Nieuw-Zeeland van één van onze leden, rolde ons OL (Oudste (ere)Lid) haar werkstuk uit over de grote tafel.....
De Quiltrandjeslap is af!!! En doorgepit ook nog!!Eigen randjes bij elkaar gezocht, op maat gemaakt en met kleuren gespeeld - hier spreekt ervaring en plezier in een uitdaging uit. Kijk, steeds dezelfde mallen - toch een totaal ander patroon gekregen.


Let ook even op de geinige biezen ertussen - in de lengte gebruikt met het afbiesrandje  dwars gezet. Subtiel? Yesssss - missie geslaagd!

Maar toen kwamen de andere randen ook op tafel - de Jellyroll van batikstoffen gebruikt:


Ook niet zo eenvoudig, je hebt wel breedte, maar het is maar een smalle strook, die je kunt gebruiken.

Hieer is de Randenrol in opbouw van groepslid 3 - ze liggen even op de achterkant van de allereerste rol. Beeldig, heel mooi kleurgebruik!


De maten verschillen ook, kijk maar eens:


 Na thee en appeltaart komen de Camelotten op tafel.  Die van mij zijn even thuis gebleven, maar hier ligt de verdere oogst op tafel. De één wat strakker dan de ander, maar we hebben allemaal drie blokken (min of meer) af.

Toch zijn er een paar zorgelijke gevallen, waar dringend hulp nodig is;
"Ik zet er wel een stukje tussen", verzuchtte hun maakster... "Ik weet niet wat er aan de hand is, hoe kan het nu, dat ze zo trekken?"

Hmmm,de hulptroepen buigen zich er over en  met vereende krachten wordt het probleem opgelost: bij beide blokken zijn twee stukjes spiegelbeeldig aan elkaar gezet.....  Jaa, dan gaat het echt verkeerd, het patroon luistert heel nauw.

Nog even een Affo op tafel: het lichtblauwe randje geeft rust tussen de randen. Dat hadden we vorige keer goed gezien!


En, om het af te leren nog een juweeltje:


Zie je kleine kraaltjes op de (kerst)boompjes?

4 opmerkingen:

 1. wAT KAN EEN STOFKEUZE TOCH EEN VERSCHIL MAKEN. (Oeps capslock ingedrukt...)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke en verschillende rolletjes kwamen daar tevoorschijn. Heel leuk om te zien Irene!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat apart en mooi
  Fijn weekeinden groetjes uit Zweden

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een productie! Het lijken me erg ingewikkelde blokken. En groetjes van Lizzy. Niet iedere dag hoeven de pootjes met water. Gelukkig maar want ze jammert het hele huis bij elkaar als haar pootjes gedaan moeten worden. Haar grote broer is pas echt groot: hij geeft geen kik! Fijn weekend. Anny

  BeantwoordenVerwijderen