zondag 30 november 2014

Quiltgroep


De bijna voltallige groep was donderdagmiddag bij elkaar. Zo kunnen we allemaal bijgepraat worden over het Randjesproject van de groep in Heech. Onder de bezielende leiding van Klazien Hoomans is daar begonnen met de uitwerking in patchwork.  We vinden het allemaal een leuke uitdaging: welke kleuren, welke maat - je kunt er helemaal in duiken!

Het voorbeeld ligt nog een keer op tafel, zodat de dames, die er vorige niet bij waren, kunnen zien wat het uitgangspunt is. Dan gooit ons oudste lid haar werk op tafel ;)). Wij zijn heel wat van haar gewend, maar dit is weer super! Vrolijke kleuren, perfecte hoekjes - hier drupt ervaring (Plattelandsvrouwen!!) vanaf....


Zo wil ik ook wel 80 jaar worden!
Dan de volgende:
net zoveel ervaring, totaal andere kleurkeuze, nét zo mooi!
Meteen maar overleggen: wat vinden jullie van die donkere blauwe lap ertussen? Liever het lichtere blauw eerst? Ja, dat lijkt ons beter: licht ertussen en dan het donkere als buitenrand -toch eerst de volgende randen maar eens doen.

Daarna puft de Camelotgroep (alle 3 leden) even over hun werk... niet zomaar even iets om er tussendoor te doen ;))  Ha,ha, we hebben alle drie al heel wat lapjes aan elkaar gezet, maar hier moet je wel even aandacht aan besteden. Heel goed, wel heel leuk, maar of we alle blokken ook gaan maken?


Het rechtse blok heeft een toch donker midden gekregen, daar hebben we vorige keer over zitten puzzelen. In het midden liggen de blokken die we nog niet gezien hadden. Leuk, dat rood/wit/blauwe thema. 
Nog een keer, nu bij elkaar gelegd


de rechter ligt klaar om de midden delen in te zetten - priegelwerk!


De turquoise blokken vragen nog om een strijkbeurtje... wat een naadjes!Ik heb het blok niet afgekregen - wel het midden al gedaan, maar ik bleef steken op de inzetpuntjes in de buitenste rand. Deze week maar verder, want dit moet rustig en zorgvuldig gebeuren. 
De volgende keer komen we in januari bij elkaar, dan heb ik 'm wel af!

5 opmerkingen:

 1. Wel een leuk idee dat randje met quiltblokken.Maar je bent er wel langer mee bezig dan het borduren van een randje.
  Succes met je Camelotblok en gezellige zondag
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een verschil in de randen door het stofgebruik. En die Camelot, tja dat is echt hogere school patchwork. Gezellige zondag. Hier giet het inmiddels van de regen en mochten de hondjes een loopje overslaan wat ze helemaal niet erg vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben gek op rood-wit-blauw dus die blokken trekken helemaal mijn aandacht.
  Vind de camelot prachtige blokken hebben. Dus ga maar gauw verder met steekjes zetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie projecten. Rondjes heb ik nog nooit gemaakt. Daar moet ik eerst wat meer ervaring voor hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie blokken, en de ronde vormen ook.
  Een keer een proef ronde vorm gedaan, was nog geen succes bij mij
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen