zaterdag 9 augustus 2014

Boekentip - Kookboeken


Sinds 1 juli werk ik één dag in de week in de bibliotheek van Sneek. Eerst 's morgens achter de schermen bezig - tijdens de service luwe uren. Vanaf 12 uur bij de Klantenbalie - nieuwe klanten inwerken, pasjes maken, boeken sorteren - veel drukker dan Bolsward! Leuk om daar bezig te zijn, want de afwisseling is groot.

Een voordeel van een grotere bibliotheek is het assortiment - een bredere selectie van alles. Zo verzamelde ik deze week een paar interessante kookboeken. Niet eens om te gaan proberen, want ActionMan is familie van die boer (die niet eet, wat hij niet kent :))
Ze zijn zo mooi uitgevoerd met zulke mooie foto's, dat ik ze in elk geval thuis eens wil bekijken.


Het eerste boek is geschreven door Monique van Loon, zie ook haar blog Culy. Heerlijke recepten, echt een boek om van alles uit te proberen. Wat ze echt uitdraagt is: geniet elke dag van je eten. Vraag de ober bij een restaurant wat hij/zij zou aanraden, vraag in winkels of bij de marktkraam naar wat er te koop en hoe je het klaar maakt. En. ook als je alleen bent - maak van het eten iets leuks, doe er moeite voor om het aantrekkelijk op je bord te leggen en geniet ervan!


voorbeeld van één van de pagina's uit het boek. Op haar site staan nog veel meer heerlijke recepten.

Ook nog een receptenboek uitgegeven door het blad Happinezinteressant om eens wat meer te weten te komen over de oude Indiase gezondheidsleer en de recepten te bekijken. Het boek is uitgegeven in de typische stijl van het blad, vaak met grote foto's over beide bladzijdes. De onderste foto is van het recept van couscoussalade met rauwkost en mozzarella. Eenvoudig om te maken en het lijkt me heerlijk.

Als laatste een boek, wat net uitgekomen is:


 eenvoudige vegetarische gerechten en tjonge, wat ziet het er allemaal aantrekkelijk uit! Kijk zelf maar eens:
Erin Gleeson verhuisde van New York naar de Silicon Valley vanwege het werk van haar man, dit is het uitzicht van hun nieuwe huis. Wel een beetje een overgang....


Op haar blog The Forest Feast vind je er meer over. Je hoeft niet meteen het boek te kopen - op haar blog is een ook tabje recipes, kun je meteen uitproberen...
Het recept voor watermeloensalade lijkt me heerlijk en die potjes dan: potjes invetten, koolblad er in leggen, twee eieren er overheen breken, 20 minuten in de oven, klaar!

Prachtig uitgevoerd boek, eenvoudige recepten - het water liep me in de mond...