maandag 28 juli 2014

Open Stal 2014 - wandelen


Dit is het centrum van Oldeberkoop - tegenover de kiosk, waar de kaartverkoop is, kun je heerlijk even genieten van het mooie weer. Hier is ook altijd de Streekmarkt, die  elke eerste zaterdag van de maand gehouden wordt. Dat hebben we ook al eens getroffen - allerlei heerlijkheden uit de omgeving: van rode aardappelen tot gerookte worst, brood en plantjes.


Vanaf het terras van "Hof van Oldeberkoop" zie je de kiosk "t Anloopien", een charmante plek voor de kaartverkoop en de witte fietsenstalling. Al snel allemaal weg....Er wordt hard gewerkt om geld in te zamelen voor een nieuwe kiosk. De maquette laat zien, hoe het er volgend jaar uit kan zien: weer een compact gebouwtje, wat "opengevouwen" wordt als de verkoop start.De Kunstroute is ongeveer 2 km. lang en voert je door het hele dorp. Je komt in tuinen, garage's en schuurtjes en stallen:


Onderweg is het smullen van al die leuke huizen:


Huize Vredewoud staat trots middenin het dorp. Elk jaar staat er een opvallend kunstwerk in deze tuin.


De geit Snoesje in het centrum.
Dit werk vind ik erg mooi - levensechte reigers in glanzende materialen. De details laten de lagen zien, waaruit de lijven opgebouwd zijn. Het glanst je tegemoet, net als een echte reiger doet...Helaas weet ik niet wie ze gemaakt heeft, ik zoekt het nog op....
Het is werk van Yvonne Alting

Geen opmerkingen:

Een reactie posten