zondag 27 juli 2014

Open Stal 2014

Elk jaar is de Open Stal route in Oldeberkoop weer een feest om te bezoeken. Je koopt je kaartje en de catalogus en begint de wandeling langs de verschillende locaties. Deze vrolijke dierenfiguren van Frank Slabbinck trokken uit de verte al de aandacht. Ze staan in een grote tuin, die bij de boerderij hoort. Het erf en de stalruimte zijn vaste exposieruimtes. De tuin is ook altijd een plaatje:En dit is alleen het deel vlak voor het woongedeelte - ook grote bomen (zelfs een notenboom) en bloeiende heesters maken de tuin een heerlijke plek.

Ook het werk van Marian Bijlenga was één van de dingen, waar ik nieuwsgierig naar was. En dat was terecht: 

 Dit werk is heel luchtig en ijl: opgebouwd uit visseschubben, die met naaimachinestiksels aan elkaar verbonden zijn. Daarna wordt het werkstuk met spelden op de wand gezet - het lijkt te zweven. Geweldig!Elk jaar is het weer spannend om het bos in te gaan - wat is er deze keer bij de vijver gedaan?


Heerlijk koel en donker - lekker lopen op een verende ondergrond...


Vincent Boelaarts - De Gouden Kettingmmm, het was wel eens leuker hier.... vorig jaar met die kleine mannetjes bijvoorbeeld.

We sloten af met thee/koffie bij Lunia, heerlijk onder de bomen - mooi uitzicht:


ook wel iets om dichterbij te gaan bekijken - werk van Mels Dees : opgebouwd uit schalen, pannen, kannen en zelfs een heel koffiezetapparaat!

Binnen zijn ook prachtige dingen te zien:  

werk van Sabi van Hemert, een kruipend figuurtje staat dit jaar op de catalogus. Een beeld krijgt een huid van deeltjes leer (?) Je blijft er naar kijken en sommige mensen voelen er heel voorzichtig even aan. Deze werkstukken heb ik geen naam bij - er hingen verschillende: prachtige stukken met teksten onderaan van gedichtjes/teksten van o.a. Toon Tellegen en Martine Bijl


5 opmerkingen:

 1. Mooi werk, ik kan begrijpen dat mensen werk willen aanraken. Marian Bijlenga 's werk is erg mooi en heel kenmerkend voor haar.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Irene wat enig, zit vanuit Zweden mee te genieten
  Groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er mooi en spectaculair uit. Leuk om het weer via jouw blog te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Irene,
  Lang geleden eens geweest, heeel lang geleden. Ga proberen dit weekeinde een bezoek te brengen. Dank voor de tip!

  BeantwoordenVerwijderen