woensdag 16 juli 2014

Feest in een tasje - Weefmarkt Hoorn 2014




Het was vandaag weer Weefmarkt in Hoorn - deze keer ging ik alleen - wel met een paar boodschappenlijstjes - op stap. Ik had geluk op het parkeerterrein bij het station: een meneer gaf me zijn dagkaartje! Dat was een attent gebaar... het uitgespaarde parkeergeld werd omgezet in een super lekkere brownie. Jammer, dat ik de naam van het koffiezaakje niet meer weet..., ik weet precies waar het is, gelukkig en ook, dat ze allemaal zelfgemaakte taarten bij de koffie heeft!

Het was, net als vorig jaar, stralend weer. De deelnemerslijst was indrukwekkend, de opstelling van de kramen ruimer als vorig jaar en de kleurigheid spetterde er vanaf.


Bij één van de eerste kramen vond ik deze spoelen voor een prikje. Mevrouw was bezig haar werkruimte uit te mesten - ruimte maken, was het devies. Veel garens, tijdschriften en andere benodigdheden voor het weven. Maar ook oude boeken, heerlijk om daar tussen te kijken. Uiteindelijk nam ik alleen deze spoelen mee.










Daarna eerst naar de handwerkwinkel Schouten, vanwege het eerste boodschappenlijstje: een toverbol om nog meer apen te breien en ook een klein klosje Zpaggettigaren. De dame, die me hielp, had een prachtige omslagdoek om. Op de site staat een zwarte uitvoering, maar vandaag was het een oranje uitvoering. Bij het bericht zie je de verschillende mogelijkheden - en dat lag keurig uitgestald - heerlijk zacht, prachtig!



Dit ga ik maken van het oranje garen: een kroontje (klik voor het patroon)


Toen was het de beurt aan het feestje:


Kleurtjes bij elkaar zoeken voor het kussenpatroon Banju. Ik merk nu pas, dat ik drie kleuren niet gekregen heb (ook niet betaald) - er worden 19 kleurtjes in gebruikt.


Het patroon komt van de site van farbenmix, dat moet je wel apart aanschaffen. Dat is intussen gebeurd - het ziet er heel verzorgd uit met veel detailfoto's.

Na deze belangrijke aankopen natuurlijk snel verder langs de kramen - niet één foto genomen... alleen gekletst, gekeken, gesnuffeld tussen boeken (van de Moosdijk, Erato). Hier en hier kun je meer lezen in de verslagjes van voorgaande jaren. Elk jaar is het een feest voor elke textielliefhebber, je kunt met iedereen aan de praat raken en de mooiste materialen aanschaffen. 

O ja, ik kocht wel een schitterende muts, voor de volgende herfst- en winterperiode, die vast heel  regenachtig en koud wordt...



6 opmerkingen:

Balsemien zei

Oh wat een leuke aankopen heb je gedaan, het was voor jou maar even de dijk over met mooi weer!

Anny zei

Wat een geweldige dag. En wat een geweldig kussen. Het is goed dat ik het patroon niet heb anders begon ik direct! ;-O

marian'ne m zei

Heerlijke spulletjes zeg. Ook ik heb wat van dat lekkers mee genomen. Hihi en ook een spoel van die aardige dame vooraan.

Truus zei

Wat een mooie spulletjes heb je meegenomen.
Heb je ook een oudere dame gezien die bezig was met kumihimo? Zij heeft mij dat geleerd en vorig jaar maakte ze oorbellen daarvan voor mij voor de bruiloft van dochterlief.
Succes met je kussen.
groetjes,Truus uit Drenthe

Marloeskreatief zei

Geweldig leuke spullen ,en mooi je muts kan zien dat je genoten heb hoor al die heerlijke dingen,liefs marloes

Johanna Zweden zei

Wat had ik daar graag bij willen zijn
Groetjes vanuit Zweden en en hele fijn week Joke