woensdag 30 juli 2014

Boekentip - De Maneschijnsonate


Met dit warme weer is het heerlijk lezen in de tuin, balkon of gewoon lekker in huis. Dit boek zal je zeker aanspreken - heerlijke roman met veel lagen in het verhaal. Omdat de achterflap mij aansprak : "Rijke landeigenaar Paul ontmoet violiste Rose" (daar doe je het toch voor? ;)) ging het meteen mee naar huis.

Het verhaal begint in Berlijn, waar Lily laat in de middag in haar antiekwinkel bezoek krijgt van een oude man. Hij geeft haar een vioolkist met daarin een bijzondere viool.  Niet om aan haar te verkopen, maar omdat hij, volgens hem, aan haar toebehoort. Dan verdwijnt de man spoorloos en begint Lily haar onderzoek naar de herkomst van dit bijzondere muziekinstrument.

Door flashbacks krijg je steeds meer informatie - van wie was die viool? Van Rose - een zeer getalenteerde jonge vrouw. Het verhaal verplaatst zich naar Padang, begin 1900 - daar komt de rijke landeigenaar in beeld...

Ik vertel niet verder - alleen nog dit:  het is een verhaal om heel rustig te lezen en te genieten van de opbouw ervan. Ik lees heel vlug, waardoor ik wel eens iets mis.. Nu ga ik het nog een keer lezen om er nog eens van te genieten.

Dit is het tweede boek wat ik van de Duitse schrijfster - Corina Bomann - lees. Eerder schreef ze al  "Het Vlindereiland", wat in Duitsland wekenlang in de bestsellerslijst heeft gestaan.
Hier kun je daarover lezen, vind ik ook een schitterend verhaal.


4 opmerkingen:

 1. Heerlijk die tips van jou voor boeken om te lezen! Soms is het zo moeilijk om te kiezen en door jouw tips ben ik al vaak aan een boek begonnen waarvan ik de schrijfster niet kende.
  Bedankt-deze komt ook op het lijstje voor de volgende keer.
  gezellige leesavond
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi dit verslag te lezen, ga ze noteren, om ook eens naar uit te kijken.
  Groetnis Annie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk die leestips. Heb net een dag Het Vlindereiland uit. Oh, wat jammer dat het uit is. Nu begin ik met wat zwaardere kost. Ik kocht vanmiddag "De dwaze maagd". Maar ik Maneschijnsonate ga ik zeker ook lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bedankt voor alle boekentips. Ik heb al weer heel veel gelezen dankzij jouw tips. Ik heb net de Maneschijn sonate gereserveerd, dus dat wordt ook vast weer mooi. Vlindereiland had ik al eens gelezen, ook zeer lezenswaardig. Groeten, Gonda

  BeantwoordenVerwijderen