vrijdag 27 juni 2014

Vakantiewerk


Terwijl in de stad het Heamiel bezig is en het er barst van alle activiteiten, geniet ik van mijn laatste vakantiedagen.


Deze foto van de Hooikoningin met haar hofdames haalde ik van de site van het Bolswarder Nieuwsblad. Het thema voor de intocht is deze keer: Tropisch! Er is bijzonder veel te doen deze dagen: eerst de intocht op woensdagavond met aansluitend ringrijderij met Friese sjezen en Friese paarden. Donderdag de Heamielmarkt en de maaltijd in de Broerekerk. Je kon klompjezeilen, een vis-clinic doen en kennis maken met allerlei sporten. Vanavond is er een inloopkoor en the Night of the Heamiel op het Marktplein: de hele stad is geblokkeerd!

Daarnaast is er ook het Folkloristisch Dansfestival met groepen uit de hele wereld  en is er morgen (zaterdag) nog het Straatfestival BOLStjurrich. Ik ga nu en dan even ergens kijken - ik ben niet zo van de grote groepen, maar op een afstandje is het erg leuk.

Thuis is het rustig en genieten we van koffie in de tuin, kijken naar een merel die in bad gaat, tuin bijhouden en lezen/breien. Relaxen heet dat, geloof ik.


Een mandje met bolletjes van de Action staat klaar om Afrikaanse bloemen van te haken. Ik vond het patroon bij Karinaande haak. Leuk om een beetje met kleurtjes te spelen. 

Het andere breiwerk is een omslagdoek met Keltische patronen, hier zie je het begin. Het is een prachtig patroon, echt iets voor de volhouders (hij wordt 1.65 m.). Dan zijn die Afrikaanse bloemen echt voor de afwisseling!


Het atelier op zolder is volledig in gebruik - ik ben met van alles bezig - (ook inspiratie op de muur geplakt), er ligt een boekje-in-wording op de snijmat


Als ik zo geïnspireerd ben, werk ik vaak op de grond - geen idee waarom, maar dat gaat vanzelf. Hier zijn restjes, te voorschijn gekomen toen ik de "stoot"rand maakte, op een overgebleven strook gordijnstof. Even dichterbij?Het is een landschapje aan het worden..., ik weet nog niet hoe het verder wordt afgemaakt. Zal een kwestie zijn van wat er nog meer uit die bak te voorschijn komt. 

En als laatste: TADAAH


Weet je nog, dat ik die oude quilt in stukken knipte en dit deel in een deksel had liggen? Dat is het niet geworden, zoals je ziet. Een indexpagin uit een oude atlas is de ondergrond geworden! Meerdere lagen op elkaar genaaid geven genoeg stevigheid voor het lapje.

Eindelijk is het naar mijn zin!

3 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke hobbykamer heb je. Wat was het gezellig in Bolsward en zulk mooi weer met de markt. Heb je de zandsculpturen gezien bij het stadhuis? Zo mooi en zo knap.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk een lichte hobbykamer waar jij je kunt uitleven. Je 'stootrand' is leuk geworden.
  Maar je Keltische omslagdoek vind ik het einde!!! Ben gek van alles wat daarmee te maken heeft.
  Geniet van je laatste vakantiedagen.
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat wordt je omslagdoek prachtig! En aan ideetjes geen gebrek. Die vakantie doet je goed.

  BeantwoordenVerwijderen