zondag 15 juni 2014

Uitstapje


In de oude zuivelfabriek in Kolderveen zit een bijzondere winkel: No Milk Today. Ze zitten alleen op Facebook, er is geen site.

Vorig jaar zag ik een artikel over deze winkel in de Ariadne At Home Brocante uitgave.


Een vakantie-uitstapje was deze week snel geplanned - op naar Kolderveen (het ligt tussen Steenwijk en Meppel) en dan terug via Nationaal Park de Weerribben. Gewapend met de fietskaart gingen we (wel in de auto) op stap.

En leuk dat het is... veel textiel, zoals je op deze foto kunt zien, maar ook veel kleingoed, waaronder kisten, laadjes en krukjes. We werden meteen gastvrij ontvangen met thee/koffie. Terwijl ik rondkeek ging Hillie (de eigenaresse)  haar strijk wegwerken en konden we praten over de restauratie van het pand. Hoe kom je aan lichtarmaturen voor zo'n industriële ruimte, hoe kom je aan je verkoopmaterialen?


Dit zijn de mooie dingen, die ik vond; een schattig merklapje met grappige randjes. En kijk: een echte PTT- vaatdoek!


Zo'n zijden vogeltjeborduurseltje zat vroeger bij de sigaretten, geloof ik.


Leuk randje... en vooral: de datum!


details van het oefenlapje voor naden maken, met zelfs het begin van knoopsgaten.


op de achterkant zitten deze bandjes opgenaaid. Jammer, dat hier geen jaartal op staat...


En, als laatste vond ik nog deze superklos. Misschien nog eens zelf een randjesproject opzetten en dat om deze klos doen? En die kleintjes waren zo schattig, ook maar mee.


2 opmerkingen:

  1. Wat een Super leuk uitje. Ga ook op facebook kijken. Smaakt naar meer. En terug door de weerribben, heerlijk. Ieder jaar proberen we hier een paar dagen met de boot te liggen. En wauw wat een mooie spullen heb je gekocht.
    groetjes Marguerite

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat moet een ontzettend leuk uitje zijn geweest, en wat heb jij een leuk merklapje en oefenlapje kunnen kopen!

    BeantwoordenVerwijderen