vrijdag 13 juni 2014

Ennie Sloanen


Een tijdje geleden kocht ik bij één van de leukste winkels in Bolsward "By Pimpé " een potje verf van Annie Sloan. Leuke uitleg, voorbeelden bij de hand - dat is vast heel geschikt voor het opknappen van mijn grenen ladenkastje op de slaapkamer.

Dus,  mijn eerste vakantiedag meteen aan de gang: krantjes uitgespreid, de knopjes eraf, nog wel even vochtig afgenomen en toen, proberen maar....
en het werkt geweldig! Voor de zekerheid toch twee lagen gedaan en daarna de waslaag erop. 
En daar staat het: mijn "nieuwe" aanwinst.
Het nieuwe blauwe koffertje en het rieten mandje met m'n verzameling zakdoekjes uitstallenstaan er prachtig op. 
Dat is het nog niet helemaal.. het potje verf is nog lang niet leeg! De eetkamertafel is het volgende project.Deze keer verdun ik de verf ook een beetje, dat verft gemakkelijker. Twee lagen, omdat er toch wel veel beschadigingen in het blad zitten. Daarna voorzichtig schuren en als afsluiting een laagje was.


De tafel in een feestelijke setting - mijn verzamelingetje kanten kleedjes staan er mooi op. Ik zag op Pinterest een tafelloper in deze stijl. Nog even door verzamelen tot ik zoiets kan maken.
5 opmerkingen:

 1. Ik zie het al, bij jou is geen meubel meer veilig. En heerlijk dat het gewoon in Bolsward gekocht kan worden. Enn kon je gewoon langs al de bakproducten en ijs lopen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat is het toch fantastisch spul, die Annie Sloanverf. Alles ziet er weer 2014 uit. Je hebt je eerste vakantiedag goed besteed. Anny van rafels en rozen.

   Verwijderen
 2. Groetjes uit Zweden en een fijn weekeinden Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wouwww, wat een mooi resultaat! Goed begin van je vakantie. Geniet er van.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Overal waar ik lees over die verf zijn de mensen enthousiast. En hier in België nergens te koop! Verdorie toch.
  Bovendien staat de echtgenoot er heel sceptisch tegenover. Dat kan niet lukken zonder schuren? Dat gaat na een paar jaar helemaal vellen? Help! Hoe krijg ik hem overtuigd?
  Fijn dat je even op mijn blog reageerde! Zo ontdekte ik de jouwe ook...
  Leuk die juichaap trouwens... enne d'Hollanders? Die doen dat goed hé op het WK! :)

  BeantwoordenVerwijderen