zondag 18 mei 2014

Even de blik verruimen - Harlingen


Wat een stralende ochtend - tijd om er even uit te gaan. Lekker naar Harlingen om over de pier te lopen en flink wat frisse lucht te snuiven.

Als we een beetje doorlopen, zijn we misschien op tijd om de veerboot binnen te zien komen...Mwah... dat halen we niet, maar lekker rondkijken, naar alles wat er in de haven ligt,  is ook fijn. Er liggen vissersschepen uit Yerseke en Bruinisse, veel boten van de Bruine Vloot.


Daar gaat de Vlieland al voorbij.


Intussen zien we de boot van Terschelling aankomen en vertrekt de Snelle Boot naar Terschelling ook al weer. En dan zijn we nog niet eens op de uiterste punt aangekomen.

                             Terug wandelen en  bij de replica van Willem Barendsz kijken...

Het begint toch al wat op een scheepje te lijken, vind je niet? In dit bericht staat een foto van een jaar geleden, het schiet best op.


Bovenop dit havengebouw staat de live camera die je kunt volgen via de site van de VVV van Harlingen. Er wordt nu aan de weg gewerkt, binnenkort rijdt je hier weer langs op weg naar de veerboten voor de Terschelling en Vlieland. Links kun je heerlijk poffertjes eten. Nog even een blik op de binnenhaven:


Het is nog rustig, het is ook nog erg vroeg op de zondagmorgen.
Dan over de nieuwe promenade langs het treinperron weer terug naar onze parkeerplek. 


Nog een paar weken, dan is het hier weer gezellig druk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten