woensdag 28 mei 2014

Boekentip - Het geheim van Montague


Er zijn de laatste tijd een paar prachtige boeken uitgekomen, heerlijk om lekker in weg te duiken. Eerst eentje van Santa Montefiore: Het geheim van Montague.

Het verhaal speelt in 1958, als een rijke, aristocratische familie geniet van een heerlijke vakantie in het familiehuis in Cornwall. Dan gebeurt er een tragisch ongeluk en komt de vader van Celestria om het leven op zee. De hele idylle stort ineen: haar vader laat grote schulden na en haar hele wereld schudt op zijn grondvesten. Toch zijn er een paar vreemde dingen in het leven van haar vader en Celestria gaat op onderzoek uit, hierin aangemoedigd door haar rijke Amerikaanse grootvader.
Ze komt terecht in het zuiden van Italiƫ en komt terecht in een wirwar van misleidingen. Haar vader is niet de man, die ze dacht te kennen...

Eerst vond ik het een tamelijk stereotiep verhaal, maar dat is toch echt niet zo! Leuk om langzaam meer te weten te komen over Monty, de vader. Celestria wordt in korte tijd volwassen en begint aan een nieuw leven.

Montefiore vond de setting voor dit verhaal, toen ze een tijdje doorbracht in de luxe B&B van oude vrienden. Het is een oud klooster, wat omgevormd is tot woonhuis met de B&B. Snel even kijken op WWW en inderdaad, je kunt er zelf ook heen. Het heet Il Convento di Santa Maria di Constantinopeli.

En haar nieuwe boek: De dochter van de imker is ook al uit....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten