dinsdag 6 mei 2014

Boekentip - Eilandpost (en een beetje borduren)


Geveld door een flinke verkoudheid greep ik dit weekeinde naar een boek... Deze keer een al wat oudere titel, die op de tafel met "actueel" lag, omdat het over de Tweede Wereldoorlog gaat.

Een jonge (Engelse) schrijfster, die in de oorlog columns schreef over het dagelijkse leven, wordt benaderd door iemand van het eiland Guernsey. Geïntrigeerd door de naam van de leesgroep  waar hij, tijdens de oorlog bij hoorde (Het Literaire Aardappelschilgenootschap), begint ze een briefwisseling met hem. Naarmate Juliet meer hoort over de bezetting van het eiland, raakt ze steeds verder geboeid door de mensen, die haar schrijven. Ze reist af naar Guernsey om kennis te maken en krijgt een hechte band met de bewoners.
Het lot van de moeder van het kleine meisje Kit, waarvoor ze gaat zorgen, is de reden voor het schrijven van haar nieuwe boek.


Geschreven in de vorm van een briefwisseling  -  krijg je vanuit ieders gezichtspunt uitleg over de verschillende gebeurtenissen. Het leest gemakkelijk, terwijl toch veel bovenkomt wordt over de bezetting van de Kanaaleilanden.

Eilandpost (vertaling van: The Guernsey Literairy Potato Peel Pie Society) - M.A. Shaffer

En ja, ik borduurde ook nog wat:


Het wordt een biscornu - nog nooit gemaakt, maar dit is zo leuk! Aan het werk...
Ik vond het op het blog van Hettie, mét uitleg over het in elkaar zetten van de lapjes.

4 opmerkingen:

 1. Beterschap met je verkoudheid! Gelukkig heb je nog energie om te lezen en te borduren.
  Heb dit biscornupatroontje ook uitgeprint,maar wil eerst de randjes-per-week afmaken-het gaat niet zoals ik wil:hoe kun je anders eindigen dan het patroon aangeeft en je kunt geen fout ontdekken???
  Bedankt weer voor de leestip.
  Nogmaals beterschap!
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Allereerst natuurlijk beterschap! En die leestip: vandaag ging ik door de boekenkast om te zien of er nog boeken naar de kringloop kunnen. Over dit boek dat ik volgens mij onder de titel " Het litteraire aardappelschiltaart genootschap van Guensey" heb lag half uitgelezen al in de gang! Oei! Ik zal het na je tip toch nog eens proberen. Ik weet dat ik de briefvorm lastig lezen vond. Anny van rafels en rozen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Even laten weten dat ik inmiddels op blz 70 ben beland en het verhaal heeft me nu echt te pakken! Leuk he?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beterschap, veel lees- en borduurplezier.

  BeantwoordenVerwijderen