zaterdag 19 april 2014

Werkje of een stempel?


Mijn extra werkje is ook af - naast elkaar gelegd zie je goed wat kleuren doen voor een patroon en ook: de ondergrond. Het oude werkstuk is geborduurd op een lapje aïdastof, waardoor het patroontje langwerpig geworden is. Op de borduurrol  is het "gewoon" voer twee draadjes gedaan en is het vierkant geworden.

Onder het borduren bedacht ik me, dat je vroeger een stempel kreeg als je goed gewerkt had (tegenwoordig zijn het stickertjes). Was het niet zo, dat je bij 10 stempels met een andere kleur inkt mocht schrijven? Volgens mij bij ons op school wel. Ik ben nog van de generatie met een inktpotje in je bank. Soms mocht je die dan vullen: met zo'n grote, zware fles met een tuutje erop, heeeel voorzichtig langs de banken. Super verantwoordelijk werk!!!

6 opmerkingen:

 1. mooi Irene
  Fijne paasdagen groetjes uit Zweden

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, die stempels! De stempel die ik me nog het beste herinner was een jongen die een trap op liep en er stond bij: 'Ga zo door!' Ken jij die stempel ook?
  Inktpotjes, alleen de eerste twee klassen, daarna werk het de ballpoint.
  Je borduurwerk doet me nog aan de 6e klas denken, in dat schooljaar borduurden we een zgn. klokkenkleedje. Bij mijn ouders heeft het tot het laatst over de schippertjesklok gehangen.
  Fijne paasdagen Irene!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi je borduurwerk en ja,vergeet de inktlap niet!
  Bij ons was het bij 5 krullen een stempel en bij 10 stempels een plaatje.
  Voor schrijven nooit gekregen,want doordat ik links schrijf,bleef de penpunt in 't papier haken.
  Goede paasdagen
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sweet memories: wij mochten ook na tien stempels met rood schrijven en na drie keer rood zelfs een keertje met groen! Maakte jij ook van die fantastische inktlappen? Had ik er ooit maar een bewaard. Maar och een nieuwe is zo gemaakt. Allen schrijf ik nog maar heel zelden met inkt. Mooie dagen. Anny.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wij kregen geen stempels. alleen bij het rapport 'erekaarten' voor orde, vlijt, abn (jazeker!) enz...
  mooi motief!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie nostalgische borduurwerkjes heb je gemaakt. Een stempel krijgen als je goed je best had gedaan is voor mij herkenbaar.
  Ik ben ook nog van de generatie inktpot en inktlap, van het vullen kan ik me niets herinneren vast nooit mogen doen.
  Dag, Ariane

  BeantwoordenVerwijderen