zaterdag 26 april 2014

Koningsdag 2014


Zelfs Google doet mee: vandaag is het onze eerste Koningsdag - nog een beetje wennen, dat wel. Bij ons in de stad versprak de meneer op het bordes zich nog: Leve de Koningin.... oeps! Daarna hebben we met elkaar nog een keertje hoezee geroepen en deze keer echt voor de Koning!


Na het Wilhelmus (én het Friese volkslied) konden we snuffelen langs de koferbakverkoop. Intussen werden de voorbereidingen getroffen voor de spelletjes en was er muziek van het korps, vooraf gegaan door een flinke groep van mini-majorettes.


Zoals je kunt zien aan de borden boven de gracht is er binnenkort al weer een evenement: De Fietselfstedentocht op Tweede Pinksterdag.


Even genieten van deze leuke etalage en dan snel verder sneupen......


De oogst van mijn zoektocht: een vrolijk blik (voor breipennen of stiften), geruite theedoeken met servetjes, 2 punnikklosjes, een mooi herinneringsbord met de Nederlandse Leeuw (5 mei 1945), een oranje short (voor iemand, die niet bekend wil worden) en een super geweldige mand (2,-- euro)
werd meteen in gebruik genomen...


Nog een geweldige vondst: een sprei van India katoen in precies de goede kleuren!
Helemaal gaaf en zonder vlekken - even luchten en hij kan op het voeteneinde. Voor 5.-- euro laat je die toch niet liggen?4 opmerkingen:

 1. Zo te zien ben je goed uit geweest zoals we dat in het Westland zeggen. Wat een leuke spullen. Hier de heledag rondgestruind in m'n oranje T-shirt van mijn Hofleverancier. Leuk hè, die letters in Flow. En zo handig omdat je er weinig voor nodig hebt! Anny vanrafelsenrozen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo kon ik vanuit het noorden toch even meegenietenGroetjes vanuit Zweden

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie plaatjes van je stad! ziet er lekker feestelijk uit. Ook ik moet nog erg aan "Koning" wennen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sfeervol blogje, mooie vondsten en een heerlijk eigenwijze kat. Ik moet steeds lachen om al die katten op blogs die weer eens ergens in of onder gekropen zijn! Mooie sprei!

  BeantwoordenVerwijderen