woensdag 9 april 2014

Dromen van....


Dromen van Noorwegen - genieten van de mooie natuur en heerlijk rondkijken in mooie steden.
Eén van de steden, die ActionMan en zijn vrouw in het hart gesloten hebben is Stavanger. Niet alleen een leuk winkelcentrum in smalle straatjes, prachtige kerk en de beeldige houten huizen in het oude stadsdeel. Nee, juist ook de haven! Deze foto vond ik op het blog van Jay. Je kunt hier goed zien, hoe de cruiseschepen hier 's zomers in de smalle haven liggen. Ze komen meestal 's morgens vroeg, zodat de passagiers met bussen of met de (kleine) ferry de omgeving kunnen bekijken. Toen wij er waren, gingen we 's morgens meteen kijken, sfeer proeven, de drukte bekijken en de bussen tellen.

Nu hebben we een site gevonden met verschillende webcams en een lijst geprint van de cruise schepen, die dit seizoen gaan komen. In april/mei start het seizoen - dan is het de sport om de schepen te zien aankomen.... zoals vandaag: op tijd met het tabletje op schoot klaar zitten!


Dit is het cruiseschip Aida Luna met 2100 passagiers. Het is geweldig om op de webcam te zien, hoe zoiets enorms, als een vrachtauto, achteruit tegen de kade parkeert. En, denk erom, deze webcams zijn real-time!! Het is alsof je, in je appartement in Stavanger, uitkijkt over de haven en het voor je ziet gebeuren. Kijk, hier worden wij blij van - hoef niet mee met zo'n boot, maar net doen alsof je in Stavanger woont en er naar kijken, ja... dat is super!

En nu ligt er maar eentje, 's zomers ligt het op sommige dagen zo vol als de eerste foto! Even de lijst erbij: op 8 mei a.s. komen de Celebrity Eclipse (2.852 pass.) 


en de Azura


Het komt over als een flatgebouw wat aan de kade ligt. Ze steken boven alle kantoren en huizen uit!

4 opmerkingen:

 1. Dat is leuk! Zo.n boot te zien binnen varen! En... was het niet Vestdijk, die sneller kon schrijven dan God kon lezen! Ik moet even bij je bijlezen hoor! Wat een schatje dat blauwe boekje, gauw nog eens bij Ankie kijken... En Rotterdam, ja dat is erg veranderd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja die cruiseschepen zijn indrukwekkend om te zien. Hebben jullie plannen om Noorwegen dit jaar weer te bezoeken?? Wij zijn nog niet in Stavanger geweest, wie weet komt het er nog eens van.
  Droom en geniet van de mooie beelden van Noorwegen via internet!
  Groetjes vanuit een regenachtig en koud Norge!
  Richt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig hebben we nog dromen en wie weet!! komen ze nog wel eens uit
  Groetjes uit Zweden

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om zo via de webcam één en ander te bekijken. Ik kijk ook regelmatig op de Zweedse webcams. indrukwekkend gezicht zulke grote schepen in een haven. Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen