vrijdag 21 maart 2014

Hieperdepiep!!!Het was een drukke dag gisteren: Action Girl werd ZES jaar.. Hieperderpiephoera enzo voort enzovoort. Ze mocht kiezen wat ze het liefste ging doen en dat was niet moeilijk: met de baas in de tuin spelen/werken. Het was stralend  weer, het vrouwtje moest werken, dus de kust was vrij....

En dan gebeurt er ook wat: heen en weer rennen, om de vijver heen en dan Kobus bespringen, op de schutting zitten om uit te kijken wie er over het achterpad naar huis gaat, gras eten en water uit de vijver drinken. Aan het eind van de middag zei de baas: "Het vrouwtje komt zo thuis, ga maar kijken" en dat deed ze: op het hoekje van het achterpad heeft ze wel een half uur gezeten, tot het vrouwtje met haar fiets er aan kwam. En dan de grootste pret: achterop de bagagedrager mee naar huis rijden.... Feestdag!!


En in de kamer staan de Paasversieringen uitgestald - speciaal te voorschijn gehaald omdat het meisje jarig is!


Vanmorgen was de sfeer tussen de baas en zijn meisje heel anders. 
Toen ik uit het werk kwam, kreeg ik boze blikken van beide kanten. 
Okee - 
"Hoor en Wederhoor"" ....

Eerst de baas maar: "Komt zij binnen draven met modder tot achter haar oren, dus slipsporen vanuit de keuken tot in de voorkamer (tja, de tegels hebben we niet voor niets genomen..), over de salontafel, over je tijdschriften, toen weer terug langs een ander pad het aanrecht op en daar de achterpoten uitschudden, zodat de modderspetters tot op de bovenkastjes zitten. Wat een werk om dat weer schoon te krijgen. En toen die poten van dat meisje.. klodders tussen de tenen... met een bakje water aan de gang en toen nog afdrogen ook..!"

Tja - het regende ook pijpenstelen vanaf gisteravond.......

Toen het meisje maar even aanhoren: "Ja, ik moest poepen en dat deed ik in onze eigen tuin, want dat moet van de baas en het vrouwtje en toen deed ik dat tussen de rozen en toen was het daar zulke lekkere losse aarde en toen werd het een heel diep gat en toen moest ik dat weer dichtharken en toen werd ik daar heel springerig van en toen rende ik naar binnen en toen werd de baas boos op mij en ik weet niet eens waarom!!"

Goed, de ergste donder was uit de lucht - gelukkig niet in de tuin bij de achterburen, maar bij ons gegraven en ja, heel vervelend die sporen, maar gelukkig kun je met schoonmaakdoekjes en een lap heel wat oplossen.

Maar gisteren was het erggug leuk!

2 opmerkingen: