woensdag 5 februari 2014

Vrije dagHet is fijn om op je vrije dag rustig de morgen te beginnen met een wandeling - bij de tennisbaan de deur van de ballon van het slot doen, even naar het plein - groente halen bij de grote wagen, die uit Noord-Holland komt, snel een tijdschriftje terugleggen in de bieb....

Want het hoofd zit vol - gisteren kreeg ik de indruk van de klanten, dat alles mijn schuld was...
"Boete? Waarvan dan, hoe zit dat? Ik heb net vorige week 7 euro betaald!!" (Nee, mevrouw, dat is geen fout en ook geen boete - u heeft een Budgetabonnement en dan betaalt u 1,50 als u een boek leent).
"De Speel-o-theek opgeheven? Waarom? Toen ik vrijwilliger was, waren er 120 leden!! Toen jullie op de dinsdagavond dichtgingen - dat was de nekslag voor de Speel-o-theek. En wat is er met het speelgoed gebeurd?" (Er waren nog 25 leden over, het speelgoed is naar de Voedselbank gegaan).


In de bibliotheekorganisatie rommelt het ook behoorlijk. Na de fusie moeten drie Clusters van bibliotheken in elkaar geschoven worden. Gisteren een mail: volgende week vergadering in Joure en let op: 's morgens om 8 uur aanwezig zijn! Je krijgt een belangstellingsregistratieformulier om je voorkeur voor een functie op aan te geven. 
OR vergadert zich suf om goed inzicht in de gevolgen te krijgen.
Onrust in de gelederen! 

Vorige week zijn op de inloopavond de plannen gepresenteerd voor de nieuwe invulling van ons Stadhuis. Sinds de herindeling staat het leeg en dat is zonde. Nu zijn vergevorderde plannen om de bibliotheek, VVV, plaatselijke musea en het Gemeenteloket er in onder te brengen. 
Tjongejonge - dat wordt een volle bak! 
Het geheel moet in 2017 klaar zijn...
Gaan we er op vooruit of wordt het krapjes?

Even LOSLATEN...

boekje restaureren:


Wij gaan op Berenjacht, een prachtige pop-up uitgave - heeft een beetje aandacht nodig...

Het komt wel goehoed.....
de mensheid lijdt het meest, door het lijden, dat zij vreest..

rustig blijven!

6 opmerkingen:

 1. Prachtig je foto's van de zonsopgang!!! Heb er vanochtend hier ook van kunnen genieten.
  Het boek is leuk-hou van dit soort tekeningen.
  En veel sterkte met de bieb.Er gaat hier ook van alles gebeuren-een deel is al bij een zorgcentrum ondergebracht en er zullen nog verschillende bieb afdelingen gesloten worden-jammer.'Mijn 'bieb is ondergebracht in een schitterende boerderij op de vroegere deel.
  groetjes,Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige zonsopgang. En O, wat een gedoe met de bieb. Jullie zijn net weer verhuisd. Hier worden in de kleine kernen bibliothhekjes in scholen geplaatst en er blijven voorlopig 3 grotere open, waarvan eentje in ons dorp. Het is wat met al die bezuinigingen! Anny van rafels en rozen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie foto's!!!!!!Heel veel sterkte met al het gedoe!!!!
  groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat heerlijk dat je met je hobbies je hoofd kan leegmaken en genieten van de dingen om je heen. Het valt niet mee als je zoveel onbegrip naar je toe krijgt en je zelf geen invloed hebt op de reorganisaties die tegenwoordig plaatsvinden. Stay calm and keep on crafting!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Irene,
  Wat een prachtige foto`s van de zonsopkomst, een goede start van de dag!
  Maar oh wat een onrust op je werkvloer, wel fijn dat je d.m.v. je hobby`s wat rust in je hoofd kan brengen. Had op internet (Bolswards Nieuwsblad) al over de verhuizing van de bieb naar het stadhuis gelezen en dat nu jullie net een grote verbouwing achter de rug hebben!!! Heel veel sterkte gewenst!
  Groetjes Richt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een schitterende lucht
  Sterkte met alles
  en wat een leuk boekje
  Fijn weekeinden groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen