zaterdag 15 februari 2014

Stormachtig, met donkere wolken


Donkere wolken en stormachtige wind - het past precies bij mijn stemming...want  deze week was de grote vergadering over de voortgang van de reorganisatie. Na de aankondiging over de benoeming van de managers voor de drie fysieke bibliotheek, zijn nu de werknemers aan de beurt.
Er is een nieuw organogram opgesteld, de functies zijn opnieuw beschreven. Wij hebben een mapje meegekregen, met daarin een formulier, waarop je je belangstelling aan kunt geven. Er gaan 18 mensen uit!

Dat geeft veel onrust onder de medewerkers... wie gaat, wie mag blijven? 
Ik ben 60 - ineens is dat heel oud...

Intussen gaat het werk gewoon door, natuurlijk. Collega had 2 groepsbezoeken van peutertjes (met begeleiders). Dus... voorlezen en vertellen over de bibliotheek.


Collegaatje en ik hebben afstand gehouden, gelukkig hebben we nu die mooie jeugdafdeling! De kinderen hebben niet eens gemerkt, dat wij aan het werk waren. Op weg naar huis, toen we de trap afkwamen, zag ik al die jasjes op de kapstok. En op de achtergrond kinderstemmetjes, druk bezig met verkennen van al dat moois. 


Hier zie je de tafel met nieuwe boeken, in de entree van de bibliotheek.
Deze week is er gewerkt aan het ophangen van de bewijzering: rood voor Spanning; groen voor Liefde & Leven; paars voor Literatuur &  Cultuur. Het wordt er een stuk duidelijker van!

1 opmerking: