vrijdag 28 februari 2014

Impressies van de QuiltgroepIk heb de laatste tijd weinig gelegenheid om de bijeenkomst van de Quiltgroep te bezoeken, maar gisteren lukte het! Dit werkstuk had ik alleen nog maar in de proefstukjesfase gezien. Intussen is er had gewerkt en er komt nóg een stuk aan. Geweldig om te zien, hoe één blokje zo'n mooi patroon wordt.Een paar van de groepsleden zitten ook bij een groep onder leiding van Klazien Hoomans en die zet je aan het werk.... Voor ze een patroon uitdeelt, moeten de dames het eerst zelf tekenen, zodat je begrijpt, hoe het in elkaar zit. Alleen dan, kun je gaan spelen met de plaatsing van kleuren.

 
Dit was één van haar opdrachten (het is een groep ervaren quilters),  Binnen onze groep vonden ze de opdracht pittig: niet alleen de sterren en punten, maar ook de kleur van de achtergrond werd opgesplitst. Bij de linkse quilt is dat niet gelukt, wel heel mooi geworden. In de rechtse quilt zie je de lijnen dwars door de punten heen gaan. Nog niet helemaal tevreden, maar dit is het geworden. Ik zie in beide quilts de vrouwen, die ze gemaakt hebben. Je eigen persoonlijkheid komt altijd tevoorschijn in je werkstuk...Met elkaar puzzelen wat mooier is: een open gewerkt rood blok of juist dicht en dan nog een paar? Meer grote of alleen kleine rode blokjes? Hoe zorg je voor mooie scherpe puntjes als de blokken genaaid worden?
En dan de grote vraag van drie van de groepsleden: gaan we voor de Camelotquilt? Beslissing is gevallen: bestellen, dat patroon en dan met drie leden aan de gang! Nou, dat wordt leuk, want we zijn zo verschillend in kleurgebruik..

Heerlijk kletsen en lachen - even geen bibliotheekgedoe.

's Avonds ga ik voor de laatste keer naar de bibliotheek van Witmarsum, mijn beide collega's zijn daar altijd samen aan het werk. Dit is het moment van de sluiting...even met elkaar de deur dicht doen! De laatste klanten uitlaten, bloemetje van de leiding en dat was het. Gelukkig bracht onze teamleidster nog een flesje wijn...

Maandagmorgen begint het leegruimen.

3 opmerkingen:

 1. Fantastisch, die quilts in wording. Dit zijn echte bekwame quiltsters. Dus het is toch de Camelot geworden. Ben heel benieuwd. Het gaat me echt aan het hart: al die bieb's die dichtgaan! Sterkte bij het uitruimen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat jullie de Camelot gaan maken. Ik heb jouw blog weer even 'bij'gelezen, gezellig, wat maak jij mooie dingen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk dagje heb je gehad en wat een inspiratie wat een schitterende quilts
  Fijn weekeinden groetjes uit Zweden

  BeantwoordenVerwijderen