zondag 1 december 2013

Yesss - het is gelukt!!


Dit is echt het laatste karretje met boeken, wat de lift in gaat. En boven ziet het er zo uit:


Ruim, hé? Alleen nog tafels, planken voor kasten en nog wat losse boekenknijpers.

Beneden is het (bijna) klaar voor onze klanten - maandagochtend zijn de computers aan de beurt.


Links bij de computer is de entree van de bibliotheek. In die ruimte, waar je vorige week nog je boeken inleverde of meenam, staat nu de tafel met nieuwe boeken. Langs de wanden, rechts, is de collectie Literatuur & Cultuur. Hier staan niet alleen romans, maar ook reisgidsen en boeken over Nederland en Nederlandse geschiedenis. Links achteraan is de doorgang naar de Jeugdafdeling. Ik nam deze foto vanaf de trap naar de eerste verdieping, zodat je de ruimte goed kunt zien. Om nu je boeken in te leveren loop je verder, langs links de inschrijf/informatiebalie. Links aanhouden, voorbij de leestafel, helemaal door naar de inlever/uitleenapparatuur.
In dit bericht zie je hoe er aan de opstelling werd gewerkt. In de kasten tegen de wand kun je de ingeleverde boeken wegzetten.


De grote leestafel en het tijdschriftenrek staan tijdelijk hier opgesteld. Over een paar weken kunnen we die verplaatsten naar een andere ruimte. Die is nu nog verhuurd en komt binnenkort vrij en is de loopruimte hier lekker open.


Als je dan verder rechts aanhoudt, zie je achterin de collectie Liefde & Leven. Je loopt langs de tafel met de publiekspc's zó naar de boeken over Lichaam & Gezondheid. Helemaal in de linkerhoek staan de romans, met in het midden een displaytafel. Er staan genoeg stoelen (ook nog een bankje) om gezellig mooie boeken uit te zoeken.Door creatieve oplossingen kunnen we echt álles hier kwijt! De foto' van de kasten met spannende boeken en de collectie voor jongeren komen in de loop van de week. 

We zijn erg tevreden over het resultaat (en dat het gelukt is om deze klus met elkaar te klaren). Nu is het afwachten, wat onze leners/lezers/bezoekers er van zullen zeggen. 
Wordt vervolgd!

1 opmerking:

  1. Wat fijn dat deze klus geklaard is en het zo mooi is geworden. Gefeliciteerd en veel werkplezier op de nieuwe plek.

    BeantwoordenVerwijderen