donderdag 5 december 2013

Verhuizing - de laatste loodjes
Het is nog vroeg, maar er zijn al verschillende mensen bezig in de bieb - ICT, de lichtenman en de kastenverhuizer.  Overal brandt het licht en dat ziet er heel gezellig uit. Beneden is de ruimte op de hoek van ons pand ingericht als Jeugdafdeling. Wat een verschil met de lege ruimte, die het jaren is geweest: er hangen Pietjes voor het raam en er staan allemaal prentenboeken in de vensterbanken.
De onderste foto laat zien hoe de uitstraling van de ruimte is geworden.

Even naar binnen, ik zag collega bezig in de jeugdafdeling - even een praatje maken. Ze is bezig om boeken bij elkaar te zoeken voor één van de opdrachten van de cursus Jeugdconsulente. Ik ga snel verder, dan kan ze rustig nadenken...
De kasten met Spanning & Avontuur staan langs de wand opgesteld met tegen de andere wand de boeken voor Jongeren. Het is een ruime hoek, waardoor er een tafel bij gezet is om extra boeken uit te stallen. Leuk om er steeds een ander thema op te zetten. 

Het inlever- en uitleencentrum is voorzien van bewijzering:

 
De bedoeling is, dat klanten hier voor elkaar boeken achter laten, die ze aanbevelen. Het is leuk om zo een gesprek over boeken op gang te brengen. Morgen sta ik samen met twee collega's in de uitlening. Dan is het mijn beurt om te zien, hoe de klanten de nieuwe indeling ervaren. 
3 opmerkingen:

 1. Wat een mooi pand! Volgens mij werkt zo'n overzichtelijke ruimte ook veel prettiger.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oooh wat is het mooi geworden, zo lekker ruim opgezet!
  Ben benieuwd hoe of je ervaring is om erin te werken!
  Veel plezier en succes!
  groetjes Richt

  BeantwoordenVerwijderen