zondag 15 december 2013

GeveltoerismeHé, gezellig - even een bezoekje aan Groningen! Lekker over de markt, ergens koffie drinken, winkels kijken (vooral de boekwinkels niet vergeten!). Verschillende dingen staan op het boodschappenlijstje, maar deze keer kijk ik ook naar de gevels en andere details.In de verte is de Der Aakerk te zien.

Vlakbij de parkeergarage is het pand, waar vroeger achteringang was van de winkel van De Slegte.Heel handig om snel een tasje met aankopen in de auto te zetten...

Nu zit De Slegte op de bovenetage van de Polare boekhandel. Het is nu heel netjes en verzorgd met mooie kasten voor de boeken - ik mis het oude pand wel een beetje. Dat had allemaal hoeken, trapjes en verschillende etages. Het was altijd een echte ontdekkingstocht.

Beneden is een superboekwinkel met een enorme kookboekencollectie (Rudolf van Veen stond gepland voor deze dag), ruime kinderboekenhoek, flinke collectie Engels boeken en beneden een enorme collectie met informatieve boeken over o.a. computers, maatschappijleer en zelfs nog een Ramsjhoek!

Wat me ook opviel was de prachtige tafel.


Op de achtergrond is de kinderboekenafdeling - lekker vrolijk!

Maar, waar we ook voor kwamen, was een bepaald stripboek voor de verzameling van ActionMan.
Eerst op zoek naar de winkel...


Oookeee....dit is 'm? Istie wel open?


Ja hoor! Even vragen... 
Nee, hij verkoopt alleen oude exemplaren, voor de nieuwe moeten w naar buurvrouw aan de overkant. 


Denk erom, niet stoten!! Snel eruit....
Gelukkig was de winkel aan de overkant iets overzichtelijker en het stripboek stond voor het grijpen.

Nog een beetje rondkijken?Hier kom ik voor terug, het lijkt wel een dier, wat uit de grond komt.. het is namelijk ook de nieuwe lokatie van de bibliotheek.Hier zat vroeger de krant - Het Nieuwsblad van het Noorden.En, als je in Groningen bent, haal de stadswandeling en wandel langs alle mooie panden en bezoek alle prachtige hofjes, die er in de stad zijn. Echt de moeite waard, Groningen is super!


7 opmerkingen:

 1. Ha, het den haag van het Noorden. Ik heb er ens een week vakantie gehouden en me geen dag verveelt. Geweldige stad. En... Gelukkig zijn er meer mensen die wel een hele dag in een boekwinkel zoek kunnen brengen:-) Anny van rafels en rozen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig, wat een leuke beelden van Groningen! Mooie impressie.
  Mooi je interesses in beeld gebracht!
  gr Richt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om even met je in Groningen te zijn. Ik heb er als kind veel vakanties doorgebracht.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. JA we kijken vaak te weinig omhoog, maar de gevels in Holland zijn schitterend
  Dank je dat je even meenam naar Groningen, ben er maar 1 keer geweest in mijn leven,
  Fijne dag groetjes Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, leuk Groningen!! Vorig jaar eens een weekend verbleven, 't was echt superleuk.. dus een feest der herkenning voor me! Leuk dat je dit met ons deelt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk jouw Groningen promotie, ik herkende de eerste foto meteen, één van mijn favoriete plekjes om een kop koffie te halen als ik in de stad ben (nog geen 20 km van huis) Heerlijke stad! Voor wie wil volgend weekend Winter welvaart (-0 t/m 22 dec.) Mooi verlichte oude zellschepen aan o.a. de hoge der Aa.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. eh de 20 is weggevallen: 20 t/m 22 dec. Winter Welvaart

  BeantwoordenVerwijderen