dinsdag 5 november 2013

Verbouwing bibliotheek dl. 3Even kijken, hoe de verbouwing er uit ziet voor de klanten van de bibliotheek - vanaf de ingang door de lange gang naar de uitleenruimte.

Links aanhouden - je kunt nu via de beide nieuwe doorgangen in de grote ruimte waar  ooit de VVV zat, komen. Hier komt binnenkort de jeugdafdeling.De doorgangen zijn al afgewerkt. Wat een fijne ruimte is dit! In het hoekje voor het raam komen de prentenboeken en een bankje voor ouders. 

De afdekzeilen hangen nog, maar je kunt er wel achter kijken
Vorige week is links al een muur gesloopt, je ziet nog aan de vloer, waar hij zat. Lekker ruim geworden, zeg!

Even zien, waar je komt, als je de nooduitgang door gaat? Denk erom, het is nauw! De witte deur open doen, rechtsaf, naar nog een deur


 Je stapt naar buiten, smal steegje, rechtsaf  


langs de containers van de Fietselfstedentocht, doorlopen tot de groene containers,


linksaf, en nu naar die garagedeur die je daar ziet...


Grijp rechtsonder de zwarte handgreep en trek heel hard! Die gaat dan omhoog en daarna loop je verder door de berging van de Elfstedentocht naar nog een deur. Die openmaken en dan sta je op straat... poeh, het lijkt wel survivallen!

En dat is één van de nooduitgangen...

Terug naar de verbouwingDie donkere ruimte wordt ook een kantoor(tje). Het is zo schemerig omdat aan de buitenkant, in de tuin van de buren, klimop tegen de muur groeit,. Het heeft nu nog de sfeer van een aquarium...

Boven, waar nu nog alle boeken staan, is ook al hard gewerkt: de boeken komen in "werelden" te staan. Bijvoorbeeld - Liefde en Leven (familieverhalen, romantisch en historische romans), Spannend - alle thrillers en detectives; Cultuur & LiteratuurDat is wel even wennen...voor klanten én medewerkers!

Morgenmiddag invallen, meteen gelegenheid thuis raken in de nieuwe opstelling. Nog een paar weken en dan gaat de hele collectie naar beneden en wordt de nieuwe indeling werkelijkheid. Dit wordt erg leuk!

4 opmerkingen:

 1. Daar wordt flink wat werk verzet. Fijn als alles af is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk dat je ons zo op de hoogte houd! Hoef er dus met dit echte herfstweer niet de deur voor uit!
  groetjes Wilma

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Brr, dat is wel een griezelige ontsnappingsroute! Maar het knapt wel op he?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als we weer een keertje in Friesland zijn komen we even kijken en...dan hoop ik die spannende nooduitgang te kunnen vinden!!! Je maakt hier wel een schitterend fotoverslag van en leuk om alles zo te volgen!!
  Ik ben weer bij, had even een grote achterstand.
  Groetjes Richt

  BeantwoordenVerwijderen