woensdag 30 oktober 2013

StormschadeHier hadden we 's morgens nog op de brug staan te kijken, hoe mooi dit hoekje van de stad toch is... Dinsdagmorgen rijdt ik er langs, op weg naar de bieb. Wat een ravage!


In de stad is er nog veel meer.. een groot stuk van de boom afgebroken - de gracht is helemaal afgesloten.


Bij de grote kerk is er ook al eentje gesneuveld... 


Ook het straatje naast de bieb heeft, zo te zien, flink vol gelegen. Hier is al wat opgeruimd door de vrijwillige ruimer. Hij heeft de grootste takken tussen de stammen en het hek gestoken.

 Mijn ritje naar Witmarsum was maandagmiddag ook niet zo leuk als anders: bomen half over de weg, takken vlak langs de auto, een stuk van de route afgezet, verkeersborden omgewaaid. Goed opletten waar ik de auto neerzet: niet in de buurt van bomen, naast een huis met een rieten dak, de neus in de wind - dan komt het hopelijk goed. Gelukkig was het een stuk rustiger toen ik 's avonds weer naar huis ging.

update: had ik deze krant maandagmorgen gezien, dan was ik echt wat later van huis gegaan!3 opmerkingen:

 1. Er zijn heel wat bomen gesneuveld, erg jammer.
  Dat je de weg nog op durfde.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is bij jullie in het Noorden veel erger geweest dan hier aan de kust in de buurt van Hoek van Holland! Meestal krijgen we hier de volle laag. Griezelig he, als je moet rijden terwijl het niet pluis is op de weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat moet een spannend ritje naar Witmarsum zijn geweest, gelukkig is het goed ge gaan.
  Ongelooflijk hè dat die grote bomen knakken als lucifershoutjes, wat een ravage dan! Wij reden weer terug naar Noorwegen en waren de storm voor!
  gr Richt

  BeantwoordenVerwijderen