donderdag 5 september 2013

Iets eruit en iets erinIk was ze helemaal vergeten... de tops, die nog gequilt moeten worden. Even buiten bekijken, koffie erbij. Lekker in het zonnetje! Deze top is waarschijnlijk uit Quilter's Newsletter Magazine. Elke maand een nieuwe rij huizen, zodat je de seizoenen kunt uitbeelden. Was heel leuk om te doen.
 Bedoeld voor een kinderbedje, gemaakt van panels, die je aan de meter kon krijgen. Met m'n voorraad aangevuld tot dit topje. De rand is op maat gemaakt, door er stukjes tussen te zetten. De stof raakte op. Alle vierkantjes zijn ook scraps.Een voorbeeldtop voor de Midweek in Fredeshiem, waar we het railroadblok als basis gingen gebruiken. De bedoeling was er applicatie aan toe te voegen. Ik had deze hertjes gevonden in een restantlapje van Cordi Atelier in Groningen.Wat doet licht/donker met je blok? Je kunt je blok zo anders maken, door licht en donker te verplaatsen.  Hier moet nog een rond omheen, vond ik. Alleen.... wat zet je hier tegenaan? Misschien nog eens bij Cordi langsgaan voor advies? Ik heb Anni zo vaak advies zien geven, dat ik blind ga op haar goede raad. Zij heeft altijd precies de goede lap voor je quilt.

Helemaal onderin een piepklein quiltje 30 x 30 cm., (formaat boerenzakdoek). Om te zien hoe klein het kan.

De oude koffer is bedoeld om allerlei mooie bolletjes garen te bewaren. In het rieten mandje zit de voorraad blauwe garens. Action Girl past precies in het deksel...gezellig, hoor!

2 opmerkingen:

  1. Er zitten wel juweeltjes van quilts bij! Mooi ook met dat tegenlicht: net glas in lood. En...Action girl heeft het goed gezien om zo' n mandje wol te kiezen. Anny van rafels en rozen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jij hoeft je voorlopig niet te vervelen. Nog heel wat af te maken. Maar het zijn wel heel erg leuke en mooie tops. Hahaaa...garewn sparen! komt me bekent voor. Net als lapjes, kraaltjes, borduurgaren .......enz.

    BeantwoordenVerwijderen