dinsdag 17 september 2013

Flattekat


Och, het is zo'n schatje..

Ik ben een weekje aan het poezensitten - op Bontje, de flattekat. Poeba en Moema genieten nog even van een vakantieweekje. Ik logeer in hun appartement en fiets heen en weer tussen flat, thuis en werk. Beter dan haar naar het kattenpension te sturen. Hoewel ze daar al vaker is geweest, is dit voor haar toch een fijnere oplossing.

Vroeger woonde ze in een huis met een tuin, nu woont ze op de tweede etage. Ze gaat wel naar beneden, langs de brandtrap. Dan kijkt ze rond op het dak van de supermarkt onder het appartementencomplex. Dat is beplant met allerlei vetplantjes, heel lekker om op te liggen. En als je verder de trap af gaat kun je ook in de buurttuinen rondlopen. Maar met dit regenachtige weer is het zo ook goed: een tijdje in de deur zitten, rondkijken en in de lucht snuffelen.Intussen geniet ik van het uitzicht met de prachtige wolkenpartijen. En ik kijk wat rond: hier woont een creatieve dame, dat zie je zo!

 


 Ze houdt van borduren - deze zijn nog uit de (gouden) handwerktijd van de Ariadne.
Nu heeft ze een een prachtig boek met Japanse poppetjes gevonden. Daar zijn er al een  paar van klaar!

En wat ze nog meer doet? Breien! Ze houdt wel van een uitdaging: de apen en beren van Zijmaakthet zijn erg leuk om te doen.

Elke leuke bol wordt bekeken met de mogelijkheden voor aap/beer in het achterhoofd. De laatste ligt al weer klaar om gevuld te worden.

En ja, haken doet ze ook. Vroeger hadden we die gehaakte spreien - ik had een oranje, weet ik nog. Nu leest ze het blog van Attic24 en haakt voor de kleinkinderen de mooiste dekens. Ook eentje voor de eigen bank:


En dan het mysterie voorwerp: een voetenbankje (denken we).Voor- en achterkant zijn hetzelfde, alleen een andere kleur. Het is een vrij zwaar voorwerp. Ik heb het nog nooit ergens anders gezien. De kleuren zijn een beetje ouderwets, maar mijn blik wordt er wel steeds naar toe getrokken. Hoe zou je zoiets in elkaar zetten?

3 opmerkingen:

 1. Och die poes heeft het echt getroffen! Je hebt het er maar druk mee. Ik heb ooit het patroon van die aap gekocht maar durf er niet aan te beginnen: alles uit een stuk! Wist je dat die aap ook voorkomt in een kinderboek?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die poes boft maar met zo'n verorgster!Maar je vind er ook leuke dingen op handwerk gebied! Het isa zo te zien een echte handwerkster. Leuk hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je bent er maar druk mee! Wel heel gezellig voor Bontje! En jij geniet van een mooi uitzicht en de creaties van deze mevrouw! Ik had ook een oranje sprei!!!

  Groetjes Richt

  BeantwoordenVerwijderen