zondag 11 augustus 2013

Impressies Open Stal 2013Open Stal 2013 heeft dit jaar het thema "Het Landschap in mijn Hoofd". Dit kan letterlijk of figuurlijk genomen worden, je moet er soms wel eens wat over nadenken. Elk jaar is het weer een bijzondere route in Oldeberkoop. Je haalt een kaartje en een catalogus bij de kiosk midden in het dorp en volgt de wandelroute langs de verschillende (grote of kleine locaties). De eerste werkstukken, die we zagen, zijn van Chrystl Rijkeboer. Meteen al opmerkingen van de bezoekers: want zij werkt met mensenhaar... De bovenste foto is een detail van het grote kleed, wat je hieronder ziet. Het kleed is een soort patchwork van breipatronen in verschillende tinten.
Mensen vragen zich af, hoe ze aan die hoeveelheid haar in al die tinten komt. Het nodigt uit tot aanraken, het ziet er zacht en "wollig" uit.


Kunstruimte Hiemstra is maar klein - bij de ingang staat dit beeld met de zwanen:                                               

Binnen hangen o.a. landschapjes (A5 formaat) van Sies Bleeker van organza achtig materiaal,


   

Tafereeltjes in brons van Betty Paanakker.

Werkstukken van Marian Hulshof - gebruik van velours en changeant stoffen geeft het werk een extra dimensie. Takken, bomen en wortels zijn haar thema.


Uit de verte valt het wat tegen, meestal is hier groter werk te zien. Maar bij nader inzien in het werk van Sigrid Hamelink heel interessant:
is het toch wel erg leuk.. Allemaal ergens mee bezig - volgend jaar extra groot?En dan deze springende herten... op een mistige morgen op een wintermorgen? Super! Ze zijn van Lobke Burgers en heten: Blessengers.

De route is ingericht met zulk divers werk, er is haast geen beginnen aan om te fotograferen. Overal is wel iets, wat je opvalt of bijblijft. Het leukste was in het schooltje: een poppenhuis: Villa Beestenboel van Bien Velds.
Het doet denken aan het Muizenhuis, maar hier wonen heel verschillende dieren in hun eigen kamertje. Heel gedetailleerd en humoristisch!Ernaast hingen de werkstukken van leerlingen, die ook dierenkamertjes gemaakt hebben onder leiding van Bien.

Vandaag was het de laatste dag van Open Stal 2013. Volgend jaar wordt het weer gehouden: van 12 juli tot 11 augustus 2014. Ga er heen!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten