woensdag 31 juli 2013

Meloensorbet - Sarah Raven

Een voordeel van invallen in andere bibliotheken is, dat je bij het opruimen van de ingeleverde boeken mooie boeken tegenkomt. De collectie is per locatie anders. Vrijdagmiddag vond ik het kookboek van Sarah Raven.


Ik heb op de BBV wel eens een programma met haar gezien - hoe ze van alles kweekt in haar tuin en dan natuurlijk ook heerlijke dingen mee klaar maakt. Ik vond een simpel recept met meloen, perfect voor de komende warme dagen...


Meloensorbet met Gember

450 gram vruchtvlees van een rijpe meloen, 110 gr. stemgember, 1 eetl. gembersiroop uit de pot, 150 gr. suiker.
Pureer de meloen in een keukenmachine en laat de puree door en door koud worden in de koelkast.
Snijd de gember fijn en voeg hem samen met de gembersiroop en suiker toe aan de meloenpuree. Doe dit mengsel in een bakje (of ijsmachine) en laat het bevriezen (nu en dan omroeren). 
Direct serveren!

Ik liet de suiker weg en dronk de puree na afloop van de uitlening, verdund met een scheutje bronwater. (of misschien wat witte wijn erdoor?)

2 opmerkingen:

  1. Mmmm, dat klinkt lekker, ga ik morgen meteen maken hoor, wij zijn dol op meloen en op gember maar nog nooit eerder in combinatie gemaakt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmmm. dat was ook mijn eerste reactie! Klink heel goed. Even onthouden met dit warme weer.

    BeantwoordenVerwijderen