woensdag 26 juni 2013

Inspirerende vrouwen - Mia Svalänge


Hier zie je Mia Svalänge, op een foto, die ik op haar site Lycka Form vond. Haar winkel is in het stadje Leksand. Mia is een enthousiaste, jonge vrouw, die uitgebreid vertelt over haar collectie. 


De patronen, die ze gebruikt, zijn afgeleid van onderdelen van de patronen in haar eigen kostuum. Dit kostuum staat op een pop in een hoek van haar winkel.


Bloemen van de omslagdoek komen terug in kleurige wollen vloerkleden, randen van bandjes zie je terug in de mooie, warme kleden voor je knieën of op je bed. Ze worden zelfs toegepast op brievenbussen!

Als we binnenkomen - 23 vrouwen en één man - staat ze in no time te vertellen over haar achtergrond (opleiding in Stockholm, verhuisd naar Leksand), het ontstaan van de collectie en showt ze de dekens in verschillende kleuren. De warm gele kleur is oorspronkelijk de kleur van de rouw, maar komen nu heel sfeervol over.De wollen kleden worden gemaakt in China, de patronen van bloemen en hartmotieven zijn weer afgeleid van kostuumonderdelen. Op haar site zie je vrolijke gebloemde kleden - ze heeft er zelf eentje aan de wand van haar winkel hangen. Schitterend!

Dit is een kleed met hartpatronen (die je terugvindt op de geborduurde tasjes van de kostuums) ligt in de hal van ons hotel. Ik kan me geen mooiere plek bedenken.


2 opmerkingen:

  1. Wat een inspirerende reis. Prachtig die kleden en al die machines uit het vorige blogje... die laatste leek trouwens wel een beetje op een machine om stof te bedrukken. Voor de opleiding van tot huishoudlerares heb ik oneindig textielfabrieken bezocht en die oude machines... die waren 40 jaar geleden ook in Nederland nog vol in bedrijf! Wat zijn we veel kwijtgeraakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtig om te zien hoe ze die motieven gebruikt voor haar ontwerpen. Ik kijk al weer uit naar je volgende verhaal. Erg leuk om te lezen en de foto's te bekijken.

    BeantwoordenVerwijderen